Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atleten verspreid actief op eerste meidag

Geplaatst op zaterdag 2 mei 2009 om 13:49 uur

Op de eerste dag in mei gingen Atledoërs naar diverse wedstrijden in binnen en buitenland om hun vorm te testen.

Jeroen Farla, Tim Schellekens en Kris Beerens reidsen in de middag af richting het Belgische plaatsje Hechtel om daar de atletiekbaan te verkennen. Vroeger werd op deze baan "de Nacht van de Atletiek" gehouden. Een van de belangrijkste atletiekwedstrijden in België. Deze is enkele jaren geleden verhuisd naar Heusden-Zolder. De heenreis duurde langer dan gepland door een lange file bij Eindhoven, maar mede door de ietwat pikante liedjes die uit de autoradio klonken en het mooie weer was het goed vertoeven in de auto. Het was een rustige wedstrijd met weinig deelnemers, maar dat had als voordeel dat de atleten veel pogingen kregen op elk onderdeel. Kris Beerens stootte de kogel naar een beste seizoensprestatie van 10.20 mtr. Tim Schellekens liep een persoonlijk record op de 800 meter mede door een goede tempoversnelling op 300 meter voor de finish. Jeroen Farla en Tim waren wat vermoeid door het veelvuldig achter elkaar springen bij het onderdeel verspringen. Tim sprong 5.59 mtr en Jeroen liet 5.12 mtr. optekenen.
Als laatste gingen de drie mannen gezamenlijk discuswerpen. Jeroen en Kris hadden een weddenschap om een broodje hotdog. Jeroen won de wedstrijd en daarmee de weddenschap met 26.50 mtr, Kris bleef steken op 25.95 mtr. Bij beiden gingen de pogingen bij het inworpen eigenlijk beter. Na uiteindelijk een 1.750 gram zware discus gevonden te hebben won Tim overtuigend de wedstrijd met een afstand van 30.45 mtr. Na een broodje hotdog en een drankje op het terras reden de mannen weer huiswaarts.


Jeroen laat de jury bij het verspringen flink werken.

Een stuk verderop in België werkte D-juniore Cathelijn Peeters haar wedstrijd af in Beveren. Op het programma stonden 3 onderdelen. Bij het hoogspringen kwam ze tot een hoogte van 1.28 mtr. Verder sprintte Cathelijn naar een tijd van 12.72 sec op de 80 meter sprint, 20 meter langer dan dat ze normaal moet sprinten in Nederland. Het onderdeel 150 meter horden deed ze er ook nog bij. Dit zeer incourante onderdeel werdt afgewerkt in een tijd van 26.32 sec.

s'Avonds gingen senioren Willem Heijboer en Chantal van Ham naar een zeer druk bezochte wedstrijd in Utrecht. Chantal kwam puur alleen voor het kogelslingeren. Haar doel was 42.00 mtr en dat werd jammer genoeg niet bereikt. De 4 kilo zware kogel kwam met draad en handvat niet verder dan 39.36 mtr. Sprinter Willem had zijn zinnen gezet op de sprintdubbel 100m - 200m. Met tijden van 11.62 sec op de 100m en 23.55 sec op de 200m mag Willem tevreden zijn.