Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

25e editie Atledo wegwedstrijd Dwars door Dongen

Geplaatst op zondag 17 mei 2009 om 21:11 uur

We hebben nog twee weken te gaan en wij willen iedereen attent maken dat er op zaterdagmiddag 30 mei 2009 een deel van de straten van Dongen bezet zullen worden door fanatieke trimmers en wedstrijdlopers. Op 30 mei organiseert Atledo voor de 25e keer de wegwedstrijd Dwars door Dongen, dus dat moet gevierd worden. Dwars door Dongen is een activiteit waarbij iedereen, van jong tot oud, kan deelnemen. Lid zijn van Atledo is niet vereist. Tijdens deze jubileumeditie zal aan een tweetal zaken bijzondere aandacht worden besteed.
 
Op de eerste plaats zijn er speciale activiteiten voor de kinderen. Via de basisscholen zijn zij opgeroepen om deel te nemen aan de scholierenloop die om 15.30 uur zal starten. Zij binden met elkaar de strijd aan om de wisselbokaal voor hun school te winnen, zodat zij deze voor één jaar op de school kunnen laten pronken. Naast de Dongense basisscholen, zal ook de St. Janschool uit Oosteind en één of twee scholen uit de Reeshof in Tilburg de strijd aanbinden met de Dongense jeugd. Nu maar kijken wie de beste conditie heeft en welke school met de grootste afvaardiging zal komen. Voordat er gestart wordt met de scholierenloop zal Greg van Hest, onze eigen regionale topatleet, de warming-up voor de scholieren verzorgen. De aanvang daarvan is om 15.00 uur. Tevens zal de SPAR Roadshow op het Atledoveld aanwezig zijn om de kinderen te vermaken.
 
Tijdens de trimloop van 5 kilometer en de wedstrijd over 10 kilometer zullen er teams van bedrijven, bestaande uit 3 tot 5 deelnemers met elkaar de strijd aangaan tijdens de “ Open Dongense Bedrijfskampioenschappen” Wij roepen de Dongense bedrijven en hun personeel op om zich hiervoor via de speciale Dwars door Dongen site www.dwarsdoordongen.nl aan te melden. Het is overigens niet verplicht dat de deelnemers bij het bedrijf werkzaam zijn en voor de uitslag worden resp. op de 5 en 10 kilometer de 3 snelste tijden van de deelnemers bij elkaar opgeteld.
 
Door de aanleg van de rotonde bij GFK en de omleidingroutes die dat tot gevolg heeft moest Atledo dit jaar opnieuw op zoek naar een aangepast parcours. De start is net als andere jaren op de Atledo-accommodatie aan de Hertog Janstraat. Vervolgens wordt er over het fietspad gelopen naar de Sportlaan en dan met de klok mee door de Rijensestraatweg, de Heuvelstraat, de Gerardus Majellastraat, de verkorte Kardinaal van Rossumstraat, een stukje Julianastraat, de Willem van Duvenvoordestraat en dan via de Hertog Janstraat weer naar de Atledo accommodatie waar de finishlijn is getrokken. Doordat er weinig bochten in het parcours zitten, lijkt het een snel parcours en is de lengte door de aanloopstukken op de Atledobaan exact 5 resp. 10 kilometer

Het chronologisch overzicht van deze Dwars door Dongen op 30 mei ziet er als volgt uit:

Starttijd Evenement Doelgroep
15:00u warming-up Scholieren basisschool
o.l.v. Greg van Hest
15:30u 400m / 800m Scholierenloop 
(kinderen basisschool)
17:30u 800m Pupillenloop
(kinderen t/m 12 jaar)
18:00u 2,5 km Juniorenloop
(jeugd 13 t/m 18 jaar)
18:00u 5 km Trimloop + Bedrijvenloop
19:00u 10 km Atletiekunie Wedstrijd
(onderdeel van ZLM wegcircuit)
19:00u 10 km Trimloop + Bedrijvenloop

Verdere informatie, inschrijving alsmede de uitslagen en foto´s van voorgaande edities zijn te vinden op www.dwarsdoordongen.nl Tot ziens op zaterdag 30 mei bij Atledo