Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Verslag 1e poulewedstrijd competitie C&D-junioren

Geplaatst op maandag 20 april 2009 om 11:29 uur

Onder een prachtig lentezonnetje hebben de C&D-junioren van Atledo op zaterdag 18 april sterke prestaties neergezet tijdens de eerste poulewedstrijd van de landelijke C&D-competitie. Ondanks een minimale bezetting kon toch goed worden meegestreden in het verenigingsklassement, dat belangrijk is voor een eventueel vervolg in de Gebiedsfinale.
 
De jongens D-junioren namen alvast een voorschot op deze finale en werden knap tweede in hun poule. Nu nog vormbehoud tonen in de tweede poulewedstrijd en een plek in de gebiedsfinale kan alvast gereserveerd worden. De dag begon voor de jongens in een tijd van 48.06 sec. op de 4 x 80 meter estafette. Dit is een tijd die ze de volgende wedstrijd zeker willen aanscherpen. Cas van Eersel piekte tijdens het kogelstoten op het juiste moment en haalde met zijn 9.96 meter een tweede plaats en een persoonlijk record binnen. Op de 80 meter spurtte Cas naar 11.96 sec. Ook bij het discuswerpen was de tweede plaats voor een Atledo-man weggelegd.
Daan van Krevelen draaide en zwaaide naar een sterke 21.43 meter. Op de 80 meter horden liet Daan 15.93 sec. noteren. Martijn Flipsen mocht Atledo vertegenwoordigen op de springnummers en benaderde bij het verspringen de vier meter grens op vier centimeter met zijn 3.96 meter. Ook sprong hij 1.30 meter hoog. Op de 1000 meter rondde Pim van der Pol een dappere race op kop van de wedstrijd uiteindelijk af in een nieuw PR van 3.34.46 min. Bij het verspringen landde Pim na 3.41meter. in de bak.
 
De meisjes D-junioren waren met vijf meiden present en nestelden zich uiteindelijk op een zesde plaats in hun poule. De meiden hielden tijdens het openingsnummer, de 4 x 60 meter estafette, hun zenuwen goed in bedwang. Een tijd van 38.47 sec. was het resultaat. Sarah Maguinness deed voor het eerst met een wedstrijd mee en bleek van grote waarde voor de ploeg. Op de 60 meter pakte ze veel punten met haar tijd van 9.77 sec. Ook sprong Sarah 3.56 meter ver. Cathelijn Peeters pakte tweemaal een tweede plaats op een loopnummer. Een rustig opgebouwde race op de 1000 meter zorgde eindelijk weer eens voor een nieuw PR van 3.29.68 min. op deze afstand. De 60 meter horden overbrugde Cathelijn in 12.19 sec. Nikki Verhulst behaalde een mooi doel bij het speerwerpen en wierp met 15.42 meter ruim over de vijftien meter grens. Op de 60 meter finishte Nikki in 10.19 sec. Erseka Dedinca mocht net als vriendin Nikki ook uitkomen bij het speerwerpen. Zij liet haar speer nog net iets verder landen met een afstand van 15.77 meter. Erseka haalde bij het verspringen een afstand van 3.07 meter. Meike Haarbosch was dolblij met haar twee persoonlijke records bij het hoogspringen en kogelstoten. Bij het kogelstoten stootte Meike iedere poging iets verder en eindigde uiteindelijk op 7.04 meter. Bij het hoogspringen bleef de lat liggen op 1.10 meter.     
 
Bij de C-junioren meisjes liep Robin Flipsen de 80meter in een nieuw persoonlijk record in een tijd van 11.52 sec. Sofie van Zundert liep deze afstand in een tijd van 13.21 sec.
Beide meisjes moesten ook nog eens uitkomen op de 1000 meter. Robin liep deze zware afstand in een tijd van 3.20.56 min en Sofie liet een tijd noteren van 3.57.38 min.
Deze tijd betekende voor Sofie dan ook een nieuw persoonlijk record. Bij het hordelopen ging het Caroline Krijnen en Kelly Baggerman zeer goed af. Zij zetten allebei een nieuw persoonlijk record neer. Voor Caroline was het een dik persoonlijk record met een tijd van 16.80 sec. Kelly liep nog wat sneller en liet een tijd noteren van 16.75 sec. Caroline bereikte bij het verspringen een afstand van 4.30 meter. Kelly wierp later op de dag de speer naar een afstand van 14.67 meter.
Femke Wouters sprong over een hoogte van 1.15 meter. Femke moest voor het eerst in een wedstrijd uitkomen op het onderdeel discuswerpen. Zij wierp de discus naar een afstand van 9.22 meter. Leanne die ondanks blessureleed toch was meegekomen naar Tilburg wierp de discus naar 14.31 meter. De kogel liet Leanne neerkomen bij 6.33 meter.
Maaike van Ginneken was net zo sportief als Leanne en was ondanks blessure van de partij. Zij stootte de kogel naar 4.89 meter, wat toch wel dicht bij haar beste prestatie in de buurt kwam. De speer liet Maaike neerkomen bij 17.89 meter. Dit was ook voor Maaike de eerste keer dat ze tijdens een wedstrijd uitkwam op dit onderdeel.
's-Morgens vroeg hadden Robin, Kelly, Caroline en Femke de estafette van 4x80 meter afgelegd in 47.53 sec.
 
Bij de C-jongens moest Mark Schellekens al meteen om 11.00 uur van start bij het speerwerpen. Hij liet een mooie worp zien  van 47.71 meter. Bij de 100mh liet Mark de concurrenten ver achter zich en liet een tijd noteren van 14.88 sec. Beide prestaties waren goed voor een eerste plaats en kwamen dicht in de buurt van zijn beste prestaties.
Op de 1000 meter liet Menno van Eersel een persoonlijk record noteren met een tijd van 2.27.17 min en eindigde hiermee op een derde plaats. Op de 100 meter liep Menno eveneens een nieuw persoonlijk record in een tijd van 13.56 sec. Dirk Blom liet blijken dat ook hij meetelt op dit onderdeel en liep deze afstand in een tijd van 13.66 sec wat ook voor Dirk een nieuw persoonlijk record betekent. Beide prestaties waren goed genoeg voor een derde en vierde plaats.
Ook het kogelstoten leverde voor Dirk een nieuw persoonlijk record op en hij stootte de kogel naar een afstand van 7.60 meter. Thomas van Schijndel bereikte op dit onderdeel een nieuw persoonlijk record met een afstand van 9.03 meter. Thomas sprong ook nog eens over een hoogte van 1.35 meter.
Daan de Leeuw wierp de discus naar 19.85 meter. Bij het verspringen liet Daan een nieuw persoonlijk record noteren van 5.10 meter en eindigde op dit onderdeel op de eerste plaats.

Ook de jongens hadden 's-morgens de estafette van 4x100 meter gelopen in een tijd van 51.46 sec  Deze gezamenlijke prestatie leverde hun een mooie tweede plaats op.

Pim van der Pol verspringen

 

 Robin Flipsen