Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Verslag trainingskamp kogelslingeren Spanje

Geplaatst op dinsdag 24 maart 2009 om 19:27 uur

Beeld je in… 2 weken lang 2 keer per dag ‘proberen’ te kogelslingeren, met 14 personen (Duits en Nederlands) in een gehorig huisje, met sauna en zwembad en een stralende zon. 


Tim en Chantal hadden plezier in Spanje


Chantal van Ham vertrok 9 maart en Tim Schellekens, vanwege wat tentamens, vloog op donderdag 12 maart naar Alicante - Spanje voor een trainingskamp kogelslingeren. Vervolgens gingen ze verder met de bus en een suffe tram naar Altea waar ze werden opgewacht door de trainingsmaatjes, twee trainers en een manusje van alles. Bij elkaar 14 , toch wel totaal verschillende, personen met één passie…
kogelslingeren.

Iedere ochtend vertrok de eerste groep om half acht richting de baan om daar te gaan trainen op een ‘supermooi’ trainingsveld met de meest stevige kooi ooit. Na ongeveer anderhalf uur tot twee uur technisch trainen onder begeleiding van Manfred en Christoph werden zij afgelost door de tweede groep en die op hun beurt door de derde. Inmiddels werd er al gekookt door de eerste groep en kon er gezamenlijk worden gegeten en even worden gerust. Rond half drie vertrok de eerste groep opnieuw, en rond acht uur was iedereen weer terug bij het huisje. 

 
Het trainersduo van het trainingskamp kogelslingeren.
Links Christoph Sahner, ex-Duits recordhouder kogelslingeren met  81.56m, deelnemer aan de Olympische Spelen van 1984 en oud Europees juniorenkampioen. Rechts broer Manfred Sahner, Nederlands bondcoach kogelslingeren en trainer van Chantal en Tim.


De eerste week lag het accent meer op het voorzwaaien, en ingaan van de draai. De tweede keer verschoven de aandachtspunten meer naar het ingaan van de draai en het ‘afmaken’ van de draai (lastig technisch verhaal voor leken, dus daar zullen we jullie niet mee vervelen). Manfred had ook nog filmpjes van de een wedstrijd in februari, mooi om te zien dat ik toch weer vooruit was gegaan. 
 


De 'prachtige' trainingsomgeving

 

Daarnaast hadden we ook nog een drietal andere trainingen onder begeleiding van Roel, waarbij Chantal bij de eerste geblesseerd is geraakt en zodoende maar drie dagen vol kon meetrainen en de andere met ibuprofen, valium, massages en lange douches moest volbrengen. Een ding is zeker, hele fitte lichamen hebben we niet. Nog genoeg werk aan de winkel, maar in ieder geval op weg naar nieuwe PR’s. De eerste wedstrijd is alweer begin april.

 

Tim en Chantal