Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo met grote groep aanwezig bij Maresia Cross.

Geplaatst op dinsdag 13 november 2018 om 14:08 uur

Midden in de Drunense Duinen ligt de start van de Maresiacross. De loop voert door het mulle zand en heeft bergen en boomwortels, kortom een echte cross. Zestien dappere pupillen en een Atleet van atletiek op maat van Atledo gaan de uitdaging aan en genieten van hun wedstrijd.

Om 10 uur starten de mini, c en b pupillen tegelijk voor een afstand van 1,2 km. Dat is een grote groep van ongeveer 70 kinderen, en het is dan ook een aardig gedrang bij de start. Het is prachtig om te zien hoe de sliert zich omhoogwerkt naar de top van de zandheuvel. Mike van de Galien finisht op de 5e plaats en daarna volgen vrij snel Willem de Jong en Jelle Jansen. Giel Mosselaar komt in aanraking met een boomstam, pijnlijk, maar hij loopt de cross netjes uit. Bij de A pupillen zien we Nieke Westerveen en Anouk Rutjes netjes in de voorste helft meelopen. Voor Anouk is het als eerstejaars lastig tussen de tweedejaars, maar ze loopt een prima wedstrijd. Broer Lucas Rutjes kan deze keer niet tussen de tweeling van GAC Hilversum komen en moet ook nog een andere atleet voorlaten. Hij wordt netjes 4e met een tijd van 4.47. Special Colin Bressers heeft de smaak van het crossen te pakken en loopt zijn afstand in een prachtige tijd van 4.21, wat hem een gouden beker oplevert.

Bij de D-junioren zien we Lotte Griep starten. Deze jongedame maakt een forse sprong vooruit. Na haar 4e plaats op het NK op steeple, laat ze nu ook zien dat crossen wel ‘haar ding’ is. Op deze zware cross eindigt ze 5e, en dat is een prima prestatie. Ook Quinten, broer van de inmiddels bekende Colin Bressers, zien we aan de start. Hij weet dat hij nog niet zo ver is als Colin, maar hij heeft er wel veel zin in. Lekker in zijn eigen tempo timmert hij aan de weg en is tevreden met zijn prestatie op deze zware Maresia Cross.

Bij de C-meisjes zijn de Milatroopers Marit Griep, Anne de Jong en Roos de Jong superieur. Alleen een meisje van Energie mengt zich in de strijd, maar tegen Anne en Marit was vandaag niemand opgewassen. Na een sterke race wint Marit met klasse. Anne wint het zilver en zus Roos verovert een mooie 4e plaats.

Daarna Jasper van Laarhoven en Brik van Dusseldorp aan de start. Jasper lichtjes geblesseerd, maar loopt naar een mooie vierde plaats. Brik finisht voor hem op de 3e plaats.

Ook de dames en heren senioren van de masters zijn met grote getalen aanwezig. Yvette van Dulmen wordt derde in de klasse Vrouwen 35+ en Johan Flipsen wordt net als vorige week keurig 2e in de klasse Mannen 55+.

Alles bij elkaar heeft Atledo weer mooie prestaties behaald op deze geweldige cross.