Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Riet Jonkers wereldkampioen

Geplaatst op vrijdag 21 september 2018 om 10:28 uur

Meteen al op de eerste dag ging Riet voortvarend van start met een winnende tijd van 18.01 op de 80 horden. Ook het hoogspringen 1.11 en het kogelstoten 7.38 waren goed voor de nodige punten. Op de 200 meter zette Riet met een knappe 35.75 de beste tijd neer en stond daarmee na dag 1 ruim aan de leiding.

Op de tweede dag opende Riet met een mooie sprong van 3.50m op ver. Ook hier werden weer veel punten gepakt. De speer landde vervolgens na 15.78 meter en op de afsluitende 800 liep Riet aangemoedigd door haar clubgenoten van de M60 naar een knappe tijd van 3.25.21 en daarmee was de titel definitief veilig gesteld. Gefeliciteerd Riet, goed gedaan, we zijn trots op je. Volgende keer in de categorie V75 nog eens overdoen?

Behalve Riet Jonkers waren ook de mannen Masters 60 naar Malaga getrokken om hun tienkamp te doen. Gerard van Broekhoven, Frits van der Velden en Hens Koreman vertegenwoordigden Nederland, Dongen en Atledo op dit wereldtoernooi. Nederland was met 6 atleten in de categorie M60 bijzonder goed vertegenwoordigd.

In tegenstelling tot de Road to Aarhus vorig jaar was de weg naar dit kampioenschap een stuk hobbeliger met allerlei blessures en minder focus. Alleen Gerard presteerde in de aanloop naar het toernooi buitengewoon goed wat zich uitbetaalde. Hij was van de drie Atledoërs de beste en scoorde voor het eerst punten op alle 10 de onderdelen. Ook polsstokhoog! vanouds ons aller acrobatiekonderdeel, maar langzaam aan krijgen we het een beetje onder de knie. Na twee warme dagen sporten werd de balans opgemaakt en eindigde Gerard op de 21e plaats gevolgd door Hens 23e en Frits 25e. Gezien de matige voorbereidingen geen slechte prestaties in dit veld.

Frits haalde een paar dagen later op het individuele onderdeel speerwerpen met 32.72 nog een fraaie 6e plaats en was daarmee beste Nederlander en beste Dongenaar.

afsluitende bbq op dakterras