Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo Mila Atleten testen vorm

Geplaatst op zaterdag 1 september 2018 om 13:46 uur

Marit Griep bijt de spits af op de 800 meter. Ze heeft maar één doel en dat is haar PR verbeteren. De eerste 200 gaan goed, ergens 33, jaja, hard genoeg, maar op 400 tikt de klok toch op 70 af. Ze kan goed rekenen, dus ze weet het al. Op 500 mtr zien we aan de houding dat de spieren niet meer willen en op 600 zakt ze in. Een moedige poging met het hoofd, maar de spieren dachten er anders over. De NK zat nog in de benen.

Brik van Dusseldorp wil knallen op de 400 meter. Bij de start gaat het niet goed. Slecht uit de blokken en rommelig in de bocht. Je ziet de wilskracht en eenmaal op het rechte stuk pakt hij het ritme. Stuk voor stuk haalt hij iedereen in en op de laatste 100 zijn de knieën mooi hoog en het tempo gaat alsmaar harder. Knappe winst en tijd van 53.92 sec.

Jasper van Laarhoven wil revanche op zijn vorige 1500 meter wedstrijd. Hij liet zich toen leiden door een te trage serie. Jasper was nu beduidend beter. Hij loopt krachtig met een nette techniek een keurig PR van 4.36.48 min.

De 1500 meter van Anne de Jong was verassend. Ze is erg geladen. Bij de start is ze meteen weg en pakt een paar meter. Ze komt door in 73. Veel te hard, al ziet het er krachtig uit. Maar we zien twijfel in haar houding op 600 mtr. Niet haar knie, maar haar onderbeen speelt kennelijk op. Ze gaat zo stevig mogelijk door. Dat gaat goed met een doorkomst van 80, maar daarna gaat ze voorzichtig lopen. Ze vecht twee ronden met haar pijnlijke been en is niet meer  met de wedstrijd bezig. Uitlopen wilde ze persé. Dat lukte en dat is heel knap!!

Op de 1500 zien we Jair van Winkel de strijd aangaan, maar na een felle start, moet hij inleveren en gaat het wat taaier. Maar Jair is een bijter dus hij zet door en houdt het tempo daar vast om dan in 4.20.57 te finishen. Na de eerste te snelle ronde zeker alsnog een goed eindresultaat!

Ook Jelle de Roon komt zichzelf testen op de 1500 meter. Snelheid genoeg dus hij opent de wedstrijd met ronde 68, maar dat is een beetje te snel dus dimmen, maar net iets te veel met 72. Dan weer ontspannen versnellen en hij vindt zijn tempo. De finisht tikt af met 4.21.20. Mooie tijd en dik tevreden.