Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Competitie dames wisselend succes,constant plezier

Geplaatst op maandag 2 juli 2018 om 16:59 uur

Al enkele jaren acteert het dames senioren competitieteam niet zelfstandig in de 3e divisie van competitie, maar samen met de collega’s van av Spiridon uit Rijen als combi-team. Daarbij wordt gepoogd alle onderdelen op de competitie dag zo goed mogelijk te bezetten alsmede de dames (of meiden) een plezierige wedstrijd te laten hebben. De soms wat wisselende samenstellingen van de verschillende voorrondes maken het voor de ploegleider niet altijd makkelijk om EN alle onderdelen te bezetten EN alle dames het naar hun zin te maken. Toch is de ploegleider blij dat maar liefst 14 verschillende dames hebben meegedaan aan de competitiewedstrijden.

Allereerst onze Spiridon dames, dit jaar wat minder in getal en aanwezigheid maar niettemin belangrijk. Indy Nebbeling liep 2x de 3000 meter en werd luid aangemoedigd door de andere dames die al lang blij waren dat zij geen 7,5 ronde hoefden te lopen. Liza Jonkergauw kwam al rijdend op haar longboard drie onderdelen doen in Zevenbergen. Met minimale training was ze zeer verrast met haar kogelstoot van bijna 10 meter (9.88 mtr). Annabelle Emmen mag volgend jaar de competitiewedstrijden beter in haar werkagenda noteren maar sprong over 1.60 mtr in de tweede wedstrijd in Zundert.

Dat de dames masters buiten hun eigen competitie (ze staan alweer in de landelijke finale dit jaar!) ook niet beroerd zijn de jongeren te helpen werd door de laatsten zeer in dank afgenomen. Karin van Ham wierp net geen 30 meter met speer en liep daarna nog een 400 meter en Linda Hazenberg-Schoenmakers liep solide naar 2.50.01 min op de 800 meter in wedstrijd 2. Judith van Winkel was zeer verwonderd over haar tijd op de 1500 meter in het snikhete Barendrecht. De 5.21.37 min was goed voor een clubrecord in de categorie Dames 45+.

Dan hebben we ook nog de Anne’s, Anne Leemans en Anne Lodewijks. Voor het gemak omgedoopt tot Annelee en Annelot door de ploegleider. Annelee liep driemaal op rij de pittige 400 meter en pakte ook nog afwisselend een 100m, 200m of het verspringen er bij. Zelf was ze niet altijd tevreden maar voor het team zeer waardevol met potentie voor progressie. Die vooruitgang liet Annelot ook zijn. Elke wedstrijd een stukje sneller en verder op de 800 meter, het kogelstoten of het verspringen. Zij was de spekkoper in wedstrijd 3 waar ze onder warme omstandigheden maar liefst 3 PR’s behaalde.

Ook Shannon Sprangers en Laura Mulder behoorde samen met de Anne’s tot de vaste kern van het dames senioren team. Alle drie de voorrondes gaven zij acte de présence al lieten de prestaties van de dames een zeer lichte daling zien elke wedstrijd, misschien te vroeg gepiekt bij de eerste wedstrijd. Laura was de 100 meter loopster en ondanks ingepakte enkel liep ze vrijwel drie keer constant (15.55 – 15.66 – 15.68). Shannon zette ook een gelijkwaardige reeks neer bij het kogelstoten (8.64 – 8.54 – 7.98). Ook liet zij zich zijn op de lange werp onderdelen speerwerpen en discuswerpen. Ondanks kritische zelfreflectie van Shannon ziet de trainer dat de 30 meter grens bij het speerwerpen spoedig geslecht gaat worden.

Verder hebben we nog enkele blessuregevoelige dames. Meike Haarbosch trotseerde dapper de 100 meter horden in wedstrijd 1 wat haar veel kudo’s van de trainer opleverde. De knieën van Joyce Verhoef werken nog niet optimaal mee maar de 200 meters van haar beloven veel voor komend jaar. Ook waagde zij zich aan het kogelslingeren, wat zij niet onaardig deed met 16.33 mtr. Als laatste twee praatgrage gezelligheidsdieren. Dora van der Pluijm deed in de 2e wedstrijd een duit in het zakje met haar hinkstapsprong van 8.17m. Imke Denissen maakt het niet uit welk onderdeel je haar geeft, zij laat zien van alle markten thuis te zijn. De 100 meter horden, 400 meter horden, het hoogspringen of hinkstapspringen, ze was een echte troef van het competitieteam.

Uiteindelijk worden de gecombineerde Atledo/Spiridon damesploeg 52e in de 3e divisie met 12.332 punten. Kijkende naar het verleden (2015: 30e, 2016: 38e, 2017: 43e) zien we een dalende trend. Mooi doel voor zowel de dames als de trainers om voor het aankomend competitieseizoen een trendbreuk neer te zetten en de prestaties ietwat op te krikken. We kijken al uit naar volgend jaar!