Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

EK-ticket voor Atledo atlete Agnes van Suijlekom

Geplaatst op zondag 27 mei 2018 om 11:15 uur

EK-ticket voor Atledo atlete Agnes van Suijlekom

Triatlete Agnes van Suijlekom heeft zich gekwalificeerd voor het EK Sprint triathlon. De prachtige 3e plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd op 15 mei in Ter Aar was hiervoor meer dan voldoen. Agnes was vanzelfsprekend dolgelukkig toen op 23 mei de bevestiging kwam van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

“Dit seizoen staat eigenlijk in teken van de langere duurtrainingen, aangezien ik over twee weken de halve triathlon in Terheijden ga doen (2,5 km zwemmen, 80 km fietsen en een halve marathon lopen, maar ik wilde ook graag deelnemen aan het EK op de Sprint afstand. Dit betekent dat de uitdaging van dit seizoen ligt bij de combinatie van lange trainingen om de halve vol te kunnen houden én korte intervaltrainingen om snel te blijven op de korte afstand. Ik train gemiddeld 8 tot 10 keer per week (zwemmen, fietsen, lopen en krachttraining).

Dit is mijn tweede serieuze seizoen, daarvoor deed ik vooral wedstrijden voor het plezier. Ik vind het nu nog steeds heel leuk, maar sinds ik wist dat ik mij gekwalificeerd had voor het WK in 2017, ligt de focus op beter worden.”

Het EK Sprint triathlon is op 11 augustus in Glasgow. De Sprint triathlon is een korte afstand triathlon, waarbij 750 meter wordt gezwommen, 20 kilometer wordt gefietst en 5 kilometer wordt gelopen. Tot die tijd is de 21 jarige PABO studente gewoon nog op dinsdag en donderdagavond aan het trainen op de baan bij Atledo.

Ben Barendse

Agnes tijdens trainingskamp in Zuid-Frankrijk

laatste meters kwalificicatie Ter Aar

Kapot maar Agnes weet dat ze naar het EK gaat