Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Vier jeugdatleten Atledo naar Hoboken

Geplaatst op woensdag 18 maart 2009 om 21:11 uur

Zondag 15 maart hebben vier jeugdatleten van Atledo deelgenomen aan een indoorwedstrijd in het Belgische Hoboken. Op het moment dat de atleten en hun begeleiders de indoorhal binnen kwamen, wisten ze al dat het een lange atletiekdag zou gaan worden. Bij de meeste onderdelen waren er rond de 50 deelnemers en dit zorgde dan ook voor “Belgische” taferelen.
D junioren Nikki Verhulst en Erseka Dedinca wilden wel eens weten hoe het was om zo’n Belgische wedstrijd mee te maken en stonden dan ook goedgemutst aan de start van de 60 meter.
Iets onder de indruk van de grote meiden naast haar in de baan noteerde Nikki een eindtijd van 10.66sec.
Erseka bleef hier net boven met een tijd van 10.79sec.
De twee meiden, allebei “gezegend” met een lichte angst voor het hordennummer, hadden zich dapper ingeschreven voor de 60 meter horden. Zonder kleerscheuren werd de finish gehaald en Erseka liet ditmaal de snelste tijd noteren met 13.78sec.
Nikki kon ook opgelucht ademhalen en liet 14.39sec. klokken, ruim 10 seconden onder haar persoonlijk record! Bij het kogelstoten, in een groep van maar liefst 64 deelnemers, stootte Erseka haar kogel naar een mooie afstand van 6.51mtr. Nikki bleef goed bij en zij kwam tot 6.09mtr.
 
D junior Cathelijn Peeters heeft al meer ervaring met Belgische wedstrijden, maar had toch weer de moeite genomen om deel te nemen aan deze Superkrackfinale, de laatste wedstrijd van het jeugdcircuit dat jaarlijks in Hoboken georganiseerd wordt.
Ze had zich deze keer louter ingeschreven voor technische onderdelen en mocht dan ook beginnen met het hoogspringen. Ondanks de rommelige drukte rondom haar aanloop haalde Cathelijn toch een hoogte van 1.30mtr. Bij het kogelstoten bleef ze met 7.76mtr. rond haar gebruikelijke niveau. Het verspringen liet Cathelijn vanwege de grote tijdsuitloop schieten.
 
C junior Mark Schellekens wilde zijn records aan het einde van het winterseizoen graag nog even aanscherpen. Op de 60 meter haalde hij allereerst de finale, door in de series een snelle tijd van 7.90 te lopen.
In de finale werd hij uiteindelijk vierde en kwam hij niet meer aan zijn serietijd. Op de 60 meter horden vocht Mark een verbeten strijd uit met zijn Belgische opponent en verbeterde hij zijn snelste tijd naar 9.05mtr., ondanks dat de horden in Hoboken één klikje hoger stonden dan normaal in Nederland.
Het leverde hem ook de eerste plaats op.
De grootste missie van Mark lag echter bij het kogelstoten, waar hij het clubrecord van Remco Sanders (12.92) uit de boeken wilde stoten. In de eerste drie stoten liep het voor geen meter en waren alle stoten in de elf meter. In de finale kwam Mark echter los en stootte hij drie keer over het clubrecord, waarvan de laatste stoot van 13.03mtr. de verste was.