Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brabantse Kluistrail

Geplaatst op zondag 20 mei 2018 om 11:39 uur

Het is zaterdag 19 mei even voor 12.00u en we zijn te gast bij Herberg “De Brabantse Kluis.” Een oud klooster waar de binnenplaats is omgetoverd tot een mooi terras. Zeker een aanrader als je nog een keer gaat fietsen in de Peel.

Vandaag vertegenwoordigen alleen Matthieu Verlinde en ondergetekende het blauw van Atledo. Sowieso geen trail met heel veel deelnemers. Dit maakt dat de sfeer lekker ontspannen is.

De start vindt plaats in de mooie kloostertuin. Ondanks dat er nog steeds nonnen wonen weet ik niet of de nonnen de tuin nog zelf onderhouden maar de tuin is werkelijk schitterend. De tuin verlaten we en lopen door een veld met hoog gras en prachtig weidegezicht. Niet de laatste keer vandaag. Het gras gaat over in een kronkelig bospaadje. Vier kilometer draaien en keren. We passeren verschillende houten brugjes die soms kraken onder mijn voeten. Hierna lopen we door prachtige weidevelden met gras dat reikt tot onze knieën. We spotten verschillende roofvogels en wilde ganzen. Matthieu en ik hebben geen haast, praten en genieten.

Deze trail gaat door het prachtige natuurgebied “De Biezen”. Dit gebied staat bekend om de verschillende beekjes die rustig door het landschap meanderen. De beekjes lijken onze stappen te volgen. Na tien kilometer komen we in een wat dichter bos waar de resten van de januari storm nog steeds zichtbaar zijn. We klimmen en klauteren over de verschillende omgevallen bomen en takken die het pad regelmatig camoufleren.

Na 15 km snijdt een beek ons de pas af. We kunnen deze alleen bedwingen om door het water te gaan wat weer wel leuke foto’s oplevert.

De laatste kilometers zijn zwaar. De benen voelen moe aan zeker omdat we door een akker met net geplante mais worden geleid. Matthieu gebruikt deze trail als voorbereiding voor zijn Alpentocht die hij 22 september gaat lopen voor ClinicClowns . Op deze dag gaat hij de Mont Ventoux oplopen om zo geld op te halen voor deze organisatie. Hij realiseert zich dat hij nog heel wat trainingskilometers moet gaan lopen.

Gezamenlijk finishen wij, moe maar voldaan hebben wij genoten van een prachtige trail door een heel mooi stukje Nederland.

Ben Barendse