Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Medailles voor Atledo-masters tijdens NK-weekend

Geplaatst op dinsdag 10 maart 2009 om 19:32 uur

In het weekeinde van 28 februari en 1 maart waren de Atledo-masters erg succesvol. Het hele weekeinde vonden de Nederlandse Kampioenschappen cross in Rijen plaats, alwaar naaste buur Spiridon alweer voor de tweede keer op rij een succesvol kampioenschap organiseerde.

Op zaterdag liepen de masters de lange cross bij de mannen en vrouwen. In respectievelijk de klassen 60-65 en 65-70 legden Ad de Jong (Loopgroep) en Sjef Schellekens (Middengroep) beslag op de bronzen plak na spannende duels met de naaste concurrenten te hebben uitgevochten. Ad eindigde kort achter de nummers 2 en 3 en was (terecht) erg blij met zijn eerste “nationale” medaille nadat hij zelfs nog even tweede had gelopen. Sjef was al gewend aan edelmetaal na de afgelopen jaren meerdere malen te hebben gezegevierd in onder andere de Zevenheuvelenloop, de Tilburg Ten Miles, de Warandeloop en de Mastboscross. Vorig jaar werd hij net geen Nederlands crosskampioen en moest hij zich tevreden stellen met zilver. Dit keer kon hij lang mee gaan in het spoor van titelverdediger Joop Lasseur, maar uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven en kwam op het laatst eeuwige concurrent Jan Keijzers van Sprint Breda hem nog voorbij. Weer een prachtige prestatie van Sjef.

Zondag was het de beurt aan Rian Peeters en Gerdjan Kipping, die deelnamen aan de NK indoor voor masters in de nieuwe, prachtige, sporthal te Apeldoorn. Gerdjan had zich ingeschreven op de 400 meter (m40+) en hoorde tot zijn geluk (en dat van de andere deelnemers) dat ze niet drie keer een 400 meter binnen vier uur hoefden te sprinten. Dit omdat op het laatste moment nog wat afmeldingen  waren binnengekomen, daardoor alleen series en een finale. Gerdjan plaatste zich in de eerste serie in een nieuw indoor CR van 55,38 als tweede voor de finale. Daarin gaf wereldkampioen indoor 2008 Richard Janssens echt gas en won in 51,77. Gerdjan pakte brons na de eindsprint van veelvoudig Nederlands kampioen Eric Roeske nipt te hebben verloren. Een eerste NK-medaille waarmee hij heel blij was.

Rian had zich ingeschreven op de 1.500 meter, zodat haar moeder een geldig Nederlands record bij de vrouwen 65+ kon lopen (waarin zij ook slaagde in een prachtige tijd van 6.05,76). Rian kon na een herfst en winter vol kleinere en grotere ongemakken eindelijk weer eens lekker lopen en pakte met een magistrale eindsprint nog net de zilveren medaille. En mooi natuurlijk, moeder en dochter in één race tijdens een NK terwijl (klein)dochter Cathelijn fanatiek aanmoedigde.

Eén zilveren en drie bronzen medailles. Een mooie oogst. Atledo kan trots zijn op haar masters.