Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Goede start in pupillen competitie voor Atledo

Geplaatst op vrijdag 20 april 2018 om 13:07 uur

FOTO's

Atledo was voor het eerst vertegenwoordigd met een volledig team van a-pupillen. Eva den Boer 1e jaars a-pupil wist nog 5 atleten enthousiast te maken om aan deze competitie deel te nemen. Samen met Tessa van Helderen, Heleen de Bie , Anne Driesprong, Ties Mutsaers en Julian Balk vormden zij team 4 in poule A.  Zij werden begeleid door Iris Schoenmakers. Voor alle uitslagen zie atletiek.nu.

Na de teamestafette, waarbij door een misverstand extra meters werden gelopen ging de groep naar de 60m horden. Dit leverde voor alle atleten een persoonlijk record op, waarbij Ties het snelste was met 11.7 sec. Daarna was het kogelstoten aan de beurt. Tessa was met een stoot van 7 meter 40 het tweede meisje. Voor de anderen was er een persoonlijk record.

Daarna is het vortexwerpen ( een voorbereiding op speerwerpen) aan de beurt. Weer 6 persoonlijke records. Met een worp van 22 meter werd Tessa het 6e meisje.

Heel nieuw voor deze groep is het polsstokverspringen( voorbereidend op het polsstokhoogspringen)

Van onze groep beheerst Ties dit onderdeel het beste en land bij 3 meter 15.

Afsluitend is er voor de a-pupillen nog een 6 minutenloop. Julian scoorde het beste met wel 1400m  Eva als 1e jaars loopt 1350m, Ties 1325 , Anne 1125 en Tessa 1100m. Allemaal superknap gedaan.

Voor de mini, c en b pupillen was er een mixteam ingeschreven met 13 atleten. Helaas moesten Giel van den Mosselaar en Jinte van der Laak door ziekte afzeggen.

B pupil joeri van Helderen, c pupillen Siebe van der Lee, Goof Schoormans, Zoe Otten, Milan Bavius, Jasper Broeders, Radek Ozga en Ramon Derks en mini pupillen Mike van der Galien, Jens de Bie en Femke Broeders vormden een gezellig team. Zij werden begeleid door Benno en Monica Snepvanges en Lisa Woudenberg. Na de teamestafette was de 40m horden hun eerste onderdeel. Bijna allemaal goed voor een persoonlijk record en supertrots zijn we op Femke die na een val gewoon nog een keer ging lopen. 10.1 sec is voor een mini superknap! Joeri was het snelst met 8.0 sec en Siebe had 8.1 sec.

Hierna is het onderdeel hurkhoogspringen aan de beurt. Joeri weet 95 cm te halen, superknap en een eerste plaats voor dit onderdeel. En voor de anderen allemaal een persoonlijk record. Knap gedaan allemaal.

Aan de finish van de 40m sprint zit mascotte Dotje op de kinderen te wachten. Zoe klokt 8.0 sec en is daarmee 9e in haar categorie. Ook Mike is met zijn 8.8 sec 9e en Femke met 10.1 sec 5e bij de mini meisjes.

Goof heeft duidelijk de smaak te pakken van het werpen en slingeren. Hij verbetert zich met vortex met 4,5 meter en met slingeren met 2,5 meter naar 11 meter. Bijna allemaal ook een persoonlijk record bij dit onderdeel.

Tijdens de trainingen hebben we de laatste tijd steeds geoefend met 5 minuten lopen, daarom valt de afsluitende 4 minutenloop voor allemaal erg mee.  Joeri haalt 950m, Siebe en Ramon 925 Onze mini s doen het ook super: Mike 850m en Femke en Jens 700m!

Kortom we kijken terug op een geslaagde wedstrijd en zien al uit naar de volgende op 19 mei bij Scorpio.