Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

8 van Atledo, terug van weggeweest

Geplaatst op dinsdag 10 april 2018 om 09:22 uur

FOTO's!         UITSLAGEN!

Een paar maanden terug ontstond tijdens het groepsbegeleiders overleg het idee om “de 8 van Atledo” weer nieuw leven in te blazen. 5 jaar na de laatste editie werd als datum de overgang naar de zomertijd gekozen.

Zodoende stonden er 25 maart een kleine 60 deelnemers aan de start na een korte nacht i.v.m. het ingaan van de zomertijd. Na de zeer wisselende weersomstandigheden in de afgelopen periode waren deze zondag de weergoden ons zeer gunstig gezind. Met een voorjaarszonnetje en weinig tot geen wind was het ideaal loopweer.

Met name door deelname van een aantal jeugdleden, trimmers en wedstrijdlopers was het een leuke mengeling van leeftijden en groepen vanuit Atledo. Ook waren er meerdere ex Run for Fun lopers en loopsters, die  een eerste ervaring met prestatielopen konden ervaren Er was deze keer gekozen voor een rondje trimbos gevolgd door een rondje kanovijver. De afstand van 1 volledige 8 is ca. 1820 meter. Met name het rondje trimbos was voor een aantal deelnemers een pittig rondje doordat het pad voor een groot deel los zand was. Iedereen kon kiezen voor 1,2,3,4, of 5 rondes in zijn of haar eigen tempo.

De trimlopen zijn met name bedoeld om het sportieve ondergeschikt te houden aan het meedoen. Prestaties in tijd en afstand zijn bij de trimlopen niet belangrijk.

Onder het genot van een beker koffie of thee bleef iedereen achteraf nog wat napraten waardoor ook de laatste lopers met applaus werden binnengehaald.

 

De eerstvolgende loopactiviteit binnen Atledo wordt PDDD  op 16 juni. Hopelijk is iedereen dan weer van de partij om deel te nemen aan de 5 of 10 km.