Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

'Ik heb JA gezegd' - Atledo's nieuwe voorzitter

Geplaatst op woensdag 20 december 2017 om 16:34 uur

Atledo's nieuwe voorzitter - Marcel Oerlemans

Zo’n drie jaar geleden is Fenn, mijn zoontje van inmiddels 8 jaar, 3
e geworden bij de scholierenloop. Daarmee is alles begonnen. Omdat Fenn zo snel had gelopen, mocht hij de rest van het jaar gratis blijven meetrainen. Zowel mijn vrouw Miriam als ikzelf zijn vrijwel elke training blijven kijken.

Na verloop van tijd begin je dan te proeven aan de ontspannen sfeer binnen Atledo en werkt het zien bewegen aanstekelijk. Na enige geruststelling door de trainer ben ik twee jaar geleden gestart met het Run-for-Fun-programma, waarna ik aansluitend in 2016 “Dwars door Dongen” heb gelopen.

Ook mijn vrouw, die zelf recreatief hardloper is, is daarna lid geworden. Inmiddels zijn wij alle drie met grote regelmaat te vinden bij Atledo, hetzij met wedstrijden, hetzij met bardienst, maar zeker ook met de bingo, boekenmarkt, rommelmarkt en andere evenementen. Helaas kamp ikzelf al enige maanden met diverse blessures waardoor het lopen zelf even moet wachten.

Enige maanden geleden sprak ik André Langeveld in het voorbijgaan. Het bestuur was op dat moment opzoek naar een nieuwe voorzitter. Uit het gesprek met André maakte ik op dat het nog behoorlijk lastig bleek om bereidwillige kandidaten te vinden. “Of het niets voor mij was”, vroeg André. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik in eerste instantie ook niet stond te juichen en ik sprak met André af dat ik er eens rustig over na zou denken. Maar naarmate ik er langer over nadacht, sprak het idee me steeds meer aan. Het eerste contact met het DB heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Eenmaal thuis was de vraag: “En?”, en het antwoord daarop was: “ik heb ja gezegd”.

Heb ik ervaring met zo’n functie? Ja en nee. Een aantal jaren geleden ben ik na lang lid te zijn geweest, enige jaren stichtingsvoorzitter geweest van scouting St. Laurentius. Hier heb ik veel geleerd van het (samen)werken met vrijwilligers. Het voordeel dat ik daar had was mijn kennis en ervaring met het scoutingwereldje. Kennis en ervaring is iets waar je me binnen de Atletiek niet van kan beschuldigen, maar daar zit nou juist de uitdaging. Ik zie de rol van voorzitter niet als inhoudelijk deskundig, maar meer als regisseur. Belangrijk daarbij is juist om mensen met verstand van zaken in hun kracht te zetten en daarbij te ondersteunen. Iets wat mij binnen mijn werk niet vreemd is; je weet vast wel, die gele auto met zwaailichten die zo nu en dan naast het clubgebouw te vinden is.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik inmiddels ja gezegd. Maar daarmee zijn we er nog niet. 21 maart 2018 staat de algemene ledenvergadering op de agenda. Tijdens deze vergadering zal André de voorzittershamer officieel overdragen. Tot dat moment trek ik samen met André op om alvast bekend te raken met het bestuur en de dagelijkse beslommeringen binnen Atledo. Om daarna met veel enthousiasme de uitdaging aan te gaan, er van uitgaande dat jullie tijdens de stemming óók ja zeggen natuurlijk.

Tot slot hoop ik dat ik in deze introductie voldoende heb laten blijken dat ik enthousiast ben over Atledo. Mocht jij dit nou ook zijn, heb je affiniteit met PR en communicatie en wil je net als ik een bijdrage leveren aan deze mooie vereniging, dan heeft Atledo jou hard nodig.

Graag tot ziens op of langs de baan, of in de kantine mag natuurlijk ook!

Marcel Oerlemans