Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen trappen indoorseizoen af in Vlijmen

Geplaatst op donderdag 14 december 2017 om 00:35 uur

Zondag 10 december waren er weer veel Atledo-atleten te vinden voor de eerste indoorwedstrijd van het seizoen in de sporthal de Heygrave in Vlijmen. Terwijl buiten de sneeuw zorgde voor een prachtig plaatje waren er in de hal bijzondere prestaties te zien van onze pupillen. Voor sommige ouders was het een lange zit, omdat jongste al voor 10 uur moest beginnen, terwijl het oudere broertje pas om 12 uur aan de bak mocht. Het mocht de pret niet drukken. Er waren voldoende spelletjes meegenomen dus de tijd vloog voorbij.
 
Mini-toppers
 

Femke Broeders trots op het podium

Als eerste waren dus de allerkleinsten aan de beurt. Femke Broeders deed voor het eerst mee en genoot zichtbaar van haar onderdelen. Dat ze in de categorie mini-meisjes ook nog eens een zilveren medaille won, maakte het nog mooier. Ze sprintte 35 meter in 7,93 seconde en ze stootte de 1-kilo-zware kogel naar 3 meter 25. In diezelfde groep kwam ook Giel van den Mosselaar in actie. Hij ging ook naar huis met een zilveren medaille. Zijn sprint was 7,25 seconde en de prestatie van de dag was zijn kogelstoten: maar liefst 6 meter 96 was de afstand en hiermee verbeterde hij het clubrecord van Chuck Pols uit 2010, dat op 6 meter 84 stond. Wat een prestatie!

Giel van den Mosselaar op weg naar het clubrecord
 
Bij de B-pupillen deden Jinte van der Laak en Fenn Oerlemans mee. Fenn was na 6,90 seconden bij de finish van de 35 meter en hij stootte de 2-kilo- kogel 5 meter 29 ver. Jinte liep met 6,92 seconden bijna net zo snel en stootte haar kogel naar 3 meter 02. Jinte werd daarmee vierde en Fenn zevende.
 
Eva den Boer, Nieke Westerveen, Finn van Dongen en Jurre Verschure verschenen in de ring bij de A-pupillen. De jongens waren goed voor vier persoonlijke records en de meisjes dede het nog iets beter: vijf pr’s. Finn sprintte naar 6,27 seconden en evenaarde zijn hoogspringrecord van 1 meter en werd zesde overall. Jurre stootte de kogel naar 3,67 meter. Nieke verbeterde zich bij het kogel stoten met een afstand van 4 meter 55 en ze sprintte naar 6,44 seconden, waar Eva er 7,02 seconden over deed. Eva haalde ook een pr bij het hoogspringen: 1 meter 05 meter noteerde de jury. Nieke werd vierde en Eva dertiende.
 
Daarna mochten de C-pupillen jongens aan de bak. Siebe van der Lee, Rembrandt Noordanus, Ramon Derks en Jasper Broeders noteerden samen acht persoonlijke records. Siebe was met 6,87 seconden het snelst van onze jongens op de 35 meter sprint en ook met de kogel kwam hij het verst: 4 meter 83. Het indoor hoogspringen ging hem wat minder af dan buiten, maar 86 centimeter was niet slecht. Sieb werd zesde overall. Rembrandt stootte de kogel naar 3 meter 57 en hij sprintte naar 7,48 seconden. Daarmee werd hij elfde overall, waarbij hij op de voet werd gevolgd door Ramon, die de 35 meter in 7,67 seconden aflegde, de kogel naar 2 meter 71 stootte en die 75 centimeter hoog sprong. Meteen daarachter eindigde Jasper nadat hij de sprint aflegde in 7,74 seconden, de kogel naar 3 meter 59 stootte en 65 centimeter hoog sprong.
 
Bij de specials was Jorrit Heijkant er als vanouds weer bij. Hij moest deze keer voor het eerst met een kogel van 6 kilo stoten (eigenlijk 7,25 kilo, maar die hadden ze bij deze wedstrijd niet bij de hand. Daarmee stootte Jorrit 4 meter 21 ver: een pr. Bij de sprint bleef hij met 5,84 seconden net achter op zijn snelste tijd. Bij het lastige hoogspringen wist Jorrit met wat aanpassingen in zijn aanloop zijn pr van 1 meter 30 te evenaren. Jorrit werd vierde in het eindklassement van zin categorie. We zijn benieuwd of jullie deze prestaties op zondag 21 januari 2018 bij de eigen Atledo Indoor nog kunnen verbeteren.