Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Mooie strijd bij Drunense Duinen Cross

Geplaatst op donderdag 9 november 2017 om 09:24 uur

Zondag 5 november was Atledo bij de Drunense Duinen Cross weer goed vertegenwoordigd. Een kleine 40 lopers en lopertjes Na de drijfnatte Blauwe Meer Cross waren de weergoden de lopers dit keer milder gestemd.

Traditioneel starten bij deze cross eerst de volwassenen. Deze keer mochten de senioren eerst. Ralph Jacobs, Benno Snepvangers en Wouter Stokkermans namens Atledo. Na twee ronden finishte Benno als trimmer, zoals gepland. Lekker relaxed, maar toch hard, zoals een 400-meterloper dat doet in de crossen. Wouter finishte ook na twee ronden, maar dat was niet de bedoeling. Hij ging voor geen meter zei hij. Geen goed gevoel, niet met de kop erbij. Dan maar stoppen. Jammer, maar dat kan zomaar eens gebeuren. Ralph finishte netjes als zevende. Bij de vrouwen senioren was Shannon Sprangers de enige van Atledo aan de start, maar bij de masters gaven meer mannen en vrouwen acte de présence. Jeroen Farla, Hans Lodewijks en Alex van Krevelen weerden zich kranig. Bij de mannen 55+ vielen de twee Johannen, Flipsen en Jacobs, net naast het podium, terwijl Kees Pijnenburg en Frank van den Akker er hun eigen wedstrijd van maakten. Vrouwen masters Linda Hazenberg en Marloes de Jong ten slotte, finishten als zesde en zevende.

De A- en B-junioren gaan gezamenlijk van start. Luciën Kuipers mag tevreden zijn met zijn prestatie bij de A-junioren. Het grootste deel van het startveld bestaat uit B-junioren. Voor Atledo verschijnen Brik van Dusseldorp en Jasper van Laarhoven in het strijdperk. Brik blijft goed in het spoor van de concurrentie, maar loopt de concurrentie er in de tweede ronde van af en loopt zo naar een hele sterke overwinning. Jasper eindigt een minuut later mooi als vijfde.

Voordat de overige junioren aan de bak mogen, worden eerst de pupillen losgelaten, om te beginnen de mini- en C-pupillen. Voor Atledo verschenen zes atleetjes aan de start: Jasper Broeders, Ramon Derks en Giel van den Mosselaar, die ook vorige week al meededen en Willem de Jong, Siebe van der Lee en mini-pupil Femke Broeders in hun eerste cross. Ze hebben allemaal lekker gelopen en het was heel lief dat Jasper zijn kleinere zus Femke begeleidde. Toen waren de B-pupillen aan de beurt. Jinte van der Laak, Anouk Rutjes en Fenn Oerlemans leverden tot op de streep een gevecht. Struikelend pakte Anouk het brons. Super gelopen. Bij de A-pupillen startte de vaste ploeg met tweedejaars Jill Paulus en Heleen de Bie en eerstejaars Jurre Verschure, Eva den Boer, Nieke Westerveen en Lucas Rutjes. Ook hier leverden de jonge lopers een pittige strijd. Uiteindelijk was er brons voor Jill en zilver voor Lucas.

En dan was er natuurlijk ook weer Colin Bressers, onze snelle loper van Atletiek op Maat. Na de winst bij de Blauwe Meer Cross, liep Colin ook nu weer naar het goud. De concurrentie kreeg geen vat op hem.

Bij de meisjes D-junioren won Roos de Jong en werd Danica Willemen derde. Een mooi Atledofeestje. De familie De Jong had nog meer te vieren, want zus Anne won bij de meisjes C-junioren. Zij ging er meteen na de start vandoor en liet zich niet meer terughalen. Bij de jongens D-junioren finishten Kasper Baalmans, Quinten Bressers en Joris Baalmans mooi na elkaar.

Ook bij deze cross was er nog een toetje: de estafette. Atledo liep hier met vier teams. Bij de mini-, C- en B-pupillen hadden we zelfs tien deelnemers, omdat ook Britt en Beau nog waren gekomen. En omdat er in twee tweetallen mocht worden gelopen, kon iedereen meedoen. Bij de A-pupillen werden onze zes atleten aangevuld met twee DAK-atleten.

Komende zondag, 12 november, is de Maresiacross bij de Roestelberg. Helaas zonder estafette, maar dat mag de pret bij een van de mooiste crossen van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant niet drukken.

De uitslag staat hier.
Meer foto’s staan op de website van Kees Snepvangers.

Met dank aan Monica Snepvangers en Johan Flipsen.