Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Geen brug te ver bij de Atledo Bruggenloop 2017

Geplaatst op maandag 30 oktober 2017 om 09:45 uur

Voor de achtste keer op rij organiseerde Atledo zondag 29 oktober de Bruggenloop. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was er een klein zonnetje en veel minder wind dan verwacht. Voorafgaand aan de start verdween de meegenomen extra kleding nog vlug in de tas, want het was zelfs warm om te lopen.

Om exact 9:30 uur wintertijd begonnen 75 lopers en trimmers aan de uitdaging om minimaal 1 tot maximaal 5 rondes van 2 kilometer te lopen, waarbij de fietsbrug elke ronde twee keer overwonnen moest worden. Het parcours kon dus allesbehalve vlak genoemd worden.

Extra leuk in deze editie was de deelname van enkele jeugdleden die, al dan niet samen met hun ouders, één of twee rondjes liepen.

Carolien Kramer was met haar 9 jaar de jongste deelneemster. Zij liep samen met haar vader een volledig ronde van 2.000 meter. Toon Kimenai was met zijn 77 jaar de oudste deelnemer, al moet worden gezegd dat er nog drie 70-jarigen meeliepen. De Atledo Bruggenloop is dan ook een loop voor alle leeftijden.

Ook de senioren en masters van Atledo’s “Blauwe Bende” lieten zich zien. Zij hadden zaterdag al hun wedstrijd gelopen bij de Snertcross in Tilburg, maar ze wilden de eigen Bruggenloop niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De “Blauwe Bende” is sinds het vorige crossseizoen de bijnaam van de wedstrijddeelnemers van Atledo. Met name in het crossseizoen zijn ze wekelijks actief in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant (hét crosscircuit van  Regio 13). Atledo is daarbij in alle categorieën bijzonder goed vertegenwoordigd en omdat bijna iedereen in ons prachtige blauwe clubtenue loopt, was de bijnaam geboren.

Een overzicht van de totaal gelopen afstand van iedere deelnemer vind je hier.

Het eerstvolgende sportieve Atledo-evenement is de populaire Kerstafettemarathon op zaterdag 30 december. In groepen van 4 tot 8 personen wordt een hele of halve marathon gelopen in estafettevorm. Het parcours is een ronde van 1.200 meter en daarom is dit kleurrijke evenement zowel voor jong als oud(er) goed te doen. We zien jullie graag bij deze laatste activiteit van Atledo in 2017.

De TOC bedankt alle deelnemers en vrijwilligers voor zijn of haar bijdrage aan de Atledo Bruggenloop en Boekenmarkt en ziet jullie graag terug bij de negende editie in 2018.

Johan Jacobs bedankt voor de verslaggeving.