Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Natte Blauwe Meer Cross 2017

Geplaatst op zondag 29 oktober 2017 om 14:29 uur

Start van de C-pupillen in een echt herfstdecor. © Kees Snepvangers

Een flinke wind en wisselvallig weer met flinke regenbuien en korte opklaringen zorgden voor echt cross-weer en een herfstachtige sfeer. Dat weerhield zondag 22 oktober meer dan veertig Atledo-ers er niet van om van start te gaan bij de eerste cross van het nieuwe seizoen.

De Blauwe Meer cross is één van de zwaardere crossen en voert langs het parcours dat om de voormalige zandafgraving het Blauwe Meer is aangelegd. Nieuw waren dit jaar een drietal heuvels die direct na een haakse bocht steil omhoog gingen en ook weer steil omlaag. Vooral dat laatste was door de modder een heuse uitdaging. Het parcours lag er dus perfect bij voor een cross. Scherpe bochten, steile heuveltjes, dito afdalingen en veel, heel veel modder. Het was glibberen en glijden, vooral op de hellingen, maar ook op het “strand” en het laatste stuk voor de finish. Herstel tijdens het lopen was nauwelijks mogelijk.

Het Atledo blauw was in alle leeftijdscategorieën weer goed vertegenwoordigd en ook de prestaties mochten er zijn: geen uitvallers en maar liefst negen podiumplaatsen.

Nieuw waren dit jaar de estafettes voor de pupillen en junioren die Atledo een overwinning en een tweede plaats opleverden. Colin Bressers won net als vorig jaar in de categorie VB-16 en prolongeerde daarmee zijn titel. Al met al een mooie start van het crossseizoen 2017-2018.

De volledige uitslag kun je vinden op uitslagen.nl.

Meer foto's vind je op "een kijk op atletiek" van Kees Snepvangers.

Met dank aan onze speciale verslaggever Hens Koreman.