Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Geslaagde Jeugddag

Geplaatst op dinsdag 17 oktober 2017 om 12:35 uur

Nadat besloten was dat het jaarlijkse jeugdkamp van Atledo te verplaatsen naar voorjaar 2018 wilde de organisatie toch iets doen voor onze jeugdige atleten en organiseerde op de zonnige zaterdag 14 oktober een Jeugddag.

Een dertigtal jeugdleden kregen een dag vol spelletjes gepresenteerd door de begeleiders. De kinderen werden in de ochtend in kleine groepjes gesplitst en gingen gewapend met mobiele telefoons en tablets een digitale speurtocht lopen door Dongen. Door te lopen naar het controlepunt op de kaart op de app kwam er een opdracht op het scherm, dit was een (meerkeuze) vraag of fysieke opdracht. Wanneer deze opdracht goed afgerond werd kwam er het volgende deel van de speurtocht te voorschijn en wisten de kinderen waar ze naar toe moesten lopen. Er kwamen opdrachten en vragen voorbij zoals; Ga met je groepje in 2 min zo vaak mogelijk van de glijbaan, noem zoveel mogelijk snacks uit de friettent, welk bestuurslid woont in deze straat en hoeveel jaar bestaat Atledo. Tussendoor had de organisatie ook nog gezorgd voor diverse spellen zoals o.a. het mastermind spel op het Wilhelminaplein.

Na de tocht van meer dan 3 km werd er in De Bergen gezorgd voor wat drinken en stonden de eindspellen al klaar. In verschillende rondes werd er hard maar fair gestreden in het voetbal en handbal. Toen was het tijd om terug te gaan naar Atledo en in een lange stoet liep iedereen in een rechte lijn richting de atletiekbaan. Daar aangekomen stonden er al lekker broodjes knakworst en drinken te wachten op de kinderen.

Na deze welverdiende lunch werden de kinderen opgedeeld in een jongere en een oudere groep. De oudere groep begon met het ringhockeyspel op de baan. De plastic ringen vlogen je om de oren en we zijn nog steeds aan het zoeken naar enkele vermiste ringen. De jongere groep ging in het bosje aan de slag met het materiaal kwartet spel. Verdeeld in kleine teams moest elk team zorgen dat zij vier dezelfde voorwerpen in hun bezit kregen. Dit was nog niet zo makkelijk aangezien de andere teams deze mochten pikken.

Na de wissel bleef de jongere jeugd op de baan en deden levend memory. Twee kinderen mochten om de beurt raden welke twee kinderen bij elkaar horen. De ouderen gingen het bos in voor een aantal rondes "pylon verstoppertje/vlag veroveren". Verstop je eigen pylon zo goed mogelijk, verdedig deze en probeer de pylon van het andere team te vinden. Dat is nog niet zo makkelijk door alle bomen en struiken in het bosje tegenover Atledo/naast de tennis.

Iedereen begon langzaamaan wat vermoeid te raken en een glaasje ranja en een koek gingen er dan ook wel bij de kinderen. Het laatste gezamenlijke spel was het drie vakken trefbal spel waarbij telkens als je iemand af gooide je een vak verder mocht. Was je aan het einde, dan verdiende je een punt. Maar dat was eigenlijk niet het belangrijkste van dit spel. Door het goede weer werden de ballen vervangen door zachte sponzige grote dobbelstenen en stonden er emmers met water langs de kant. De dobbelstenen werden in het heerlijk koude water ondergedompeld en elkaar nat gooien was natuurlijk het allerleukste. Geen kind was aan het einde van de dag meer droog, maar het plezier was des te groter. 

Om vier uur in de middag konden de ouders hun kroost weer ophalen en ik denk dat de meeste kinderen die avond lekker hebben geslapen. De organisatie 'evalueerde' nog even na en heeft al ideëen voor nog meer activiteiten.

Alle foto's van deze dag kun je HIER vinden.

namens de organisatie van de Jeugddag willen we alle kinderen bedanken voor hun deelname!