Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Brabantse Kampioenschappen Athletics Champs

Geplaatst op woensdag 13 september 2017 om 08:34 uur

Het was dan wel de dag van het jubileumfeest van Atledo, maar als je met het Brabants Kampioenschap mee mag doen… dan gaat sporten voor feesten.

Tijdens de competitie van het afgelopen voorjaar hebben de atleten die aan de verschillende regiowedstrijden meededen punten verdiend. Per categorie werden ook medailles uitgereikt. Atledo’s Beau Janssens (minipupil), Anouk Rutjes en Joeri van Helderen, en Eva den Boer (B-pupillen) ontvingen een gouden medaille. Zij mochten meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen. Maar liefst 278 atleten verdeeld over drie categorieën (C-, B- en A-pupillen) streden om de bekers. Samen met negen atleten van de organiserende vereniging THOR vormden onze minihelden Team 18. Trainers Anne-Wil, Monica en Benno Snepvangers en Lisa Woudenberg zorgden voor de begeleiding van blauwe minibende.

Er werd begonnen met hurkhoogspringen. De jongens deden dit heel goed. Beau evenaarde zijn persoonlijke record van 75 cm. en Joeri sprong een p.r. van 85 cm. Eva had tijdens de training wel 1 meter gesprongen, maar in de wedstrijd bleef zij op haar p.r. van 85 cm steken en Anouk haalde na heel veel foutsprongen toch nog punten met 60 cm.

Joeri blij met zijn nieuwe p.r. op de 40 meter sprint.

Het volgende onderdeel was de 40 meter sprint. De snelste van het Atledoviertal waren Eva en Joeri (7,8 sec.), wat voor Joeri een verbetering van zijn p.r. met 0,3 sec was. Anouk en Beau klokten 8,2 sec.

Daarna stond het bandslingeren op het programma (als voorbereiding op het discuswerpen bij de junioren). Hierbij moet een BMX-band zo ver mogelijk recht vooruit worden geslingerd. Hierbij werden drie p.r.’s gevestigd. Beau bleef een meter achter op zijn beste prestatie en kwam tot 11 meter. Anouk verbeterde haar p.r. met een meter naar 10,50 meter. Ook Eva pakte die meter extra. Zij kwam nu op 12,5 meter. Joeri werd door zijn stiefvader uitgedaagd en dat werkte. Hij verbeterde zijn record met maar liefst 3 meter en wierp 13 meter.

Vallen en weer opstaan. En daarna je p.r. verbeteren. Dat deed Beau.

Na het werpen was er het volgende loopnummer. 40 meter, maar nu met horden. Ook hier weer 25 minuten de tijd om zo vaak als je kunt en wilt te proberen zo snel mogelijk over de finish te komen. Beau viel, maar hij stond meteen weer op en deed gewoon nog een keer of 4, 5 mee. Het leverde hem een dik p.r. op; van 9,1 naar 8,2 sec. Anouk viel ook al eens bij dit onderdeel. Zij liep voorzichtig naar een tijd van 9,4 sec., net boven haar p.r. Eva met 8,1 sec. ook net boven haar p.r. Joeri was de snelste van zijn groep, snoepte 0,6 sec. van zijn p.r. af en bracht het op 8,0 sec.

Het voorlaatste onderdeel was vortexwerpen. Voor de zomervakantie hadden ze op de clinic van Pelle Rietveld en Mark de Rond de kneepjes van het vak geleerd, waardoor de p.r.’s al vrij scherp stonden. Anouk wierp 12,5 meter en Eva 15 meter. Beau verbeterde zich met 2 meter en kwam nu tot 14,5 meter en Joeri evenaart zijn p.r. van 21 meter.

Bij het laatste onderdeel gaat het erom zoveel mogelijk meters in vier minuten te maken. Er wordt in twee series gelopen. Langs de rondbaan staat om de 25 meter een pion. Na vier minuten ging de toeter en moet rustig worden doorgelopen naar de volgende pion. Er wordt afgesproken dat de Atledo-ers proberen bij elkaar in de buurt te blijven om zo een p.r. te lopen, het liefst 1.000 meter.

Kopvrouw Eva liep verbeten twee volle ronden. Ze werd gevolgd door Joeri en Anouk. Beau wist de anderen ook goed bij te houden. Helaas voor Joeri klonk de toeter vlak voor hij bij de volgende pion was, net geen evenaring van zijn p.r. Eva was de pion wel voorbij en kwam zo op 925 meter, een evenaring van haar p.r. Joeri en Anouk bleven net 25 meter onder hun p.r. Beau verbeterde met een afstand naar 900 meter zijn p.r. wel.

Nadat de uitslagen van de mini- en C-pupillen waren samengevoegd bleek dat mini Beau overall 24e van Brabant was geworden. Beau was wel zesde minipupil, maar daarvoor was dus geen apart klassement.  Joeri van Helderen werd tiende. Eva werd gedeeld veertiende bij de meisjes B-pupillen en Anouk werd 21e bij de gecombineerde meisjes mini- en C-pupillen.

Onze atleten verlieten het zonnige Roosendaal met p.r.’s en een hele ervaring rijker.

Nu op naar de Atledo clubkampioenschappen en dan begint het winterseizoen met crossen en indoorwedstrijden. Ze hebben er zin in!

Dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging.