Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Dames Masters vierde van Nederland

Geplaatst op dinsdag 12 september 2017 om 12:21 uur

Zondag 10 september reisde het 6 koppige Dames masters competitieteam van Atledo onder leiding van ploegleidster Karin van Ham samen met begeleider Kris Beerens en jurylid Tom Dalenberg naar Nijmegen voor de landelijke competitiefinale voor masters (atleten van 35 jaar en ouder). De beste 12 ploegen van Nederland hadden zich via de voorrondes geplaatst voor deze landelijke finale waar 9 onderdelen aan bod kwamen. Elke prestatie per onderdeel wordt omgezet in punten via een formule waarbij ook nog rekening wordt gehouden met de leeftijd van de atleten. Atleten die wat ouder zijn presteren wellicht dan wat minder als de jongere masters maar door deze leeftijdscorrectie kunnen zij toch genoeg punten scoren voor hun team. Als alle individuele punten bij elkaar worden opgeteld krijg je het teamtotaal.


Het Atledo dames masters team bestaande uit v.l.n.r :
Sandra Habets, Karin van Ham, Margriet ter Horst, 
Linda Hazenberg-Schoenmakers, Riet Jonkers-Slegers en Rian Peeters

Sandra Habets mocht als eerste van start op de 100 meter. Het was een lang seizoen geweest voor Sandra en de topvorm was niet helemaal aanwezig, toch liep ze met een tijd van 14.66 sec het vierde beste puntentotaal van de dag. Riet Jonkers-Slegers mocht kort daarna aan de slag in de verspringbak. Bij haar tweede sprong kwam ze precies goed uit en sprong ze naar een afstand van 3.57 mtr. Net 2 centimeter onder het Nederlandse record in haar leeftijdscategorie. Uiteraard pakte Riet hiermee de winst in het totale verspringveld.  Ondertussen wierp Rian Peeters de 1 kilo zware discus naar een afstand van 27.94 mtr. Ze was niet geheel tevreden maar het team was blij met deze 5e plaats en kostbare punten.

Margriet ter Horst werd deze dag ingezet als supersub en sprong in de tweede groep verspringen naar een persoonlijk record van 3.33 mtr. Ook bij het discuswerpen werd een PR genoteerd van 13.32 mtr. Altijd fijn om zo’n back-up te hebben bij deze onderdelen. Rian mocht later op de dag nog kogelstoten. Onder toeziend oog van ons jurylid Tom stootte ze de kogel naar 8.92. Riet stond bijna gelijktijdig aan de start van de 400 meter. Haar tijd van 1.21.63 min was weliswaar niet één van de snelste van de wedstrijd, maar door de leeftijdscorrectie (Riet is immers al 73 jaar!) behaalde ze maar liefst 880 punten en een tweede plaats in het totale veld. Riet deed ook nog het onderdeel hoogspringen en met haar 1.10 mtr en opnieuw veel punten was ze één van de belangrijkste pionnen van dit allround competitie team van Atledo.

Ploegleidster Karin van Ham is nog herstellende van een blessure en werd ook ingezet als extra stok achter de deur bij de technische onderdelen. Ze was tevreden met haar groepswinst bij het hoogspringen met 1.35 mtr en in haar eerste stoot bij het kogelstoten kwam ze tot 9.33 mtr wat gezien haar moeilijke voorbereiding uitstekend was.

Linda Hazenberg-Schoenmakers had de eer om de 1500 meter te mogen lopen. Ze had een ambitieus doel gesteld, want ze wilde onder de 6 minuten grens duiken. Onder aanmoediging en coaching van praktisch het gehele team zette ze op het laatste rechte stuk nog een eindsprint in. Dit resulteerde in een eindtijd van 5.59.90 min. Doel bereikt en uitgeput nam ze de felicitaties in ontvangst.

Sandra mocht na lang wachten nog aan de bak op de 200 meter. Met een wat draaiende wind op de baan waren de omstandigheden niet ideaal maar Sandra liet zich niet uit het veld slaan en liep een prima tijd van 30.77 sec en opnieuw plek 4 qua punten betreft.

Het laatste onderdeel van de dag was de 4 x 100 meter estafette. De dames liepen in de volgorde Sandra – Karin – Margriet – Linda. Er werd van tevoren nog goed geoefend op de stokwissels en dat betaalde zich uit. In een nieuw clubrecord liepen de dames een verdienstelijke tijd van 1.01.74 min.
Nadat alle punten uitgerekend en opgeteld waren werd Atledo vierde in het eindklassement met 5.837 punten. Een ietwat ondankbare plaats maar het damesteam was hier zeer content mee. Zeker gezien het uitgangspunt dat het Atledo team als twaalfde en laatste deze finale was binnen gekomen. Namens Atledo van harte proficiat aan alle dames van dit competitie team voor deze geweldige prestatie.