Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

AtledoŽrs present op NK indoor

Geplaatst op zondag 15 februari 2009 om 13:43 uur

Afgelopen twee weekeindes waren de nationale kampioenschappen indoor atletiek in het prachtige nieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn. Atledo was aanwezig met drie atleten.

Op zaterdag 7 februari beet A-junior Mathijs van Gageldonk de spits af bij het NK junioren.
Mathijs heeft heel de winter hard getraind op het onderdeel hoogspringen. Hij heeft zijn aanloop drastisch aangepakt en hoopt dat dit hem tot hogere hoogtes kan brengen.
Mathijs voldeed uitstekend aan de verwachtingen. Hij sprong naar een hoogte van 1.87 mtr, maar één luttele centimer onder zijn persoonlijke record. Dit resulteerde in een goede zesde plaats in het kwalitatief goede deelnemersveld en een tevreden trainer.

Een week later waren de senioren aan de beurt. Twee atleten van Atledo hadden zaterdag 14 februari een grote supportersschare meegenomen richting Apeldoorn.
Sprinter Willem Heijboer stond lang op de reservelijst op het onderdeel 60 meter, maar mocht 1 dag vantevoren toch meedoen door een aantal afmeldingen. Willem wilde zo’n groot evenement eens van dichtbij meemaken en was onder de indruk van de gehele entourage. Mede door een eerste valse start en een spannend intromuziekje zaten de supporters met bijeen geknepen billen op hun stoeltjes.
Met een flitsende start begon Willem in baan 8 aan zijn 60 meter. Amper 7.43 sec later was hij al over de finish. Een mooie ervaring en een persoonlijk record rijker kwam Willem tevreden van het wedstrijdterrein af.
Ralph Jacobs had zichzelf aan zijn belofte gehouden. Wanneer hij ooit over de 2.00 mtr zou springen, zou hij meedoen met het Nederlands Kampioenschap. Zodoende stond hij met elf andere lange mannen zijn aanloop uit te meten bij de hoogspringmat. Zijn twee eerste sprongen over 1.87 mtr en 1.92 mtr gingen gelijk goed en vol vertrouwen wachtte Ralph op  het verdere wedstrijdverloop.
Op de volgende hoogte, 1.97 mtr, wilde jammer genoeg het niet meer vlotten. De hoogte was er wel, maar de timing boven de lat was niet optimaal. Lichtelijk teleurgesteld over de gesprongen hoogte, maar met een zevende plaats als eindresultaat kwam hij terug bij de supporters.

Alle atleten gaan komend voorseizoen flink aan het werk om er bij het NK outdoor er weer te kunnen staan.