Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen verbeteren PR's in Oosterhout

Geplaatst op zondag 2 juli 2017 om 16:04 uur

Atletiek gaat altijd door, dus op een regenachtige zaterdagochtend waren rond 9 uur zes minipupillen, twee C-pupillen en een B-pupil van Atledo en hun trouwe fans present bij de laatste van de Athletics Champswedstrijden in Regio 13 in Oosterhout. Giel van de Mosselaar en Zoe Otten zijn pas net lid van Atledo en maakten hun wedstrijddebuut.

B- en C-pupillen

B-pupil Jurre Verschure verbeterde zijn PR bij het medizinballstoten met 20 centimeter naar 3,70 meter. Bij het hoogspringen verbetert hij zich naar 85 cm. De vortex vliegt naar 9,5 meter en hij springt 2 meter 15 ver. Verder deed hij natuurlijk ook mee aan de teamestafette, de pendelestafette en de stoere stadioncross. Bij dit laatste onderdeel moesten horden, de hoogspringmat, hooibalen en een camoeflagenet als hindernissen in 4 minuten worden genomen.

Anouk Rutjes verbeterde weer twee PR’s. Ze sprong nu 90 centimeter hoog en ze stootte de medizinball naar 3,80 meter.

Joerie van Helderen  is heel enthousiast en fanatiek bij de wedstrijden. Bij de stadioncross legde hij bijna twee volle ronden binnen 4 minuten af en ook bij het medizinballstoten, vortexwerpen, hoog- en verspringen leverde hij prima prestaties.

Mini-pupillen

Willemijn Schoormans

Willemijn Schoormans heeft het naar haar zin bij de wedstrijden en doet het vooral bij de werponderdelen erg goed. De medicizinnbal landde op 2,40 meter en de vortex op 9 meter. Misschien hielp het dat haar vader in het veld stond om de vortexen weer terug te gooien. Ze sprong 70 cm hoog en 1.65 ver. Haar tweelingbroer Goof verbeterde drie PR’s: medizinnbalstoten (2,30 meter en 10 centimeter minder dan zijn zus), vortexwerpen (9,5 meter en 50 centimeter verder dan zijn zus) en hoogspringen (75 centimeter).

Matthijs van Roessel had een wat mindere dag, ook dat hoort er bij. Hij stootte 1,90 meter, wierp de vortex 7 meter, sprong 55 centimeter hoog en 1,75 meter ver. Voordat Beau Janssens naar een kinderfeestje ging, deed hij eerst nog even mee aan de Athletics Champswedstrijd. Hij verbeterde twee PR’s op de drie persoonlijke onderdelen waaraan hij meedeed. Beau wierp de vortex 2,5 meter verder dan de vorige keer (nu 12,5 meter) en hij sprong 10 centimeter hoger naar 85 centimeter. Hij deed ook nog mee aan de pendelestafette.

De debuterende Zoe Otten

Zoe Otten debuteerde in een Atledoshirt en geniet van atletiek. Ze luistert goed naar de aanwijzingen met als gevolg dat ze de medizinball 2,60 meter stootte, de vortex 9 meter wierp, 70 centimeter hoog sprong en 2,5 meter ver sprong. Natuurlijk allemaal PR’s, maar vooral een mooi begin als atleet.

Giel van de Mosselaar had meegedaan aan Positif Dwars door Dongen en hij had daarvoor een blauwe kaart gekregen om mee te komen trainen. Dat was een gouden zet, want hij was meteen verknocht aan de atletiek. En hij mag trots zijn op zijn eerste wedstrijdprestaties: 4,10 meter bij het medizinballstoten, 12,50 meter bij het vortexwerpen, 80 centimeter bij het hoogspringen en 2,20 bij het verspringen.

Atledo eindigde in het verenigingsklassement van het Regiocircuit Midden-Brabant bij de Mini-, en C-pupillen op een mooie vijfde plaats.

De volledige uitslag lees je hier.

Met dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging.