Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Cool blue

Geplaatst op zaterdag 10 juni 2017 om 14:18 uur

De blauwe Atledo minibende loopt warm onder leiding van trainer Benno Snepvangers.

Op Pinksterzaterdag 3 juni was de blauwe Atledo minibende weer present met de Mini-, C- en B-pupillen bij de derde regiowedstrijd bij AV Attila in Tilburg onder begeleiding van trainers Benno en Anne-Wil Snepvangers en groepsbegeleidster Suzanne Rutjes.

Minipupillen

Minipupil Ramon Derks was weer van de partij, met nieuwe schoenen en dit keer in het blauw was hij beter herkenbaar. Op alle andere onderdelen haalde hij persoonlijke records. Willemijn Schoormans kon helaas niet de hele wedstrijd afmaken vanwege een verjaarsfeestje, maar op vijf onderdelen behaalde ze wel drie PR’s. Haar tweelingbroer Goof moest na vijf onderdelen natuurlijk ook mee, maar hij deed dat met vier PR’s. Matthijs van Roessel, de allerjongste van het stel, was nu ook voorzien van een Atledohemdje. Hem maakt het weinig uit of er horden staan of niet: over de 40 meter net horden deed hij hij deed 10,9 seconden, zonder raffelde hij de 40 meter in 10,7 seconden af. Hij vestigde PR’s bij het hurkhoogspringen, bij het bmx-bandslingeren en bij het vortexwerpen (maar liefst drie meter verder).

C-pupillen

C-pupil Bilal van der Put ging naar huis met vier persoonlijke records. Hij had zichtbaar plezier in het hordenlopen. Joeri van Helderen werd door zijn moeder aangemoedigd en gefotografeerd en die mag trots zijn op haar kanjer. Hij nam vijf persoonlijke records mee. Was de vortex vorige keer al ver, nu deed hij er nog een meter bij: 21 meter! Ook het slingeren met de bmx-band ging goed. Alleen moest hij bij de duurloop de snelle start een beetje bekopen, maar daar leer je ook weer van. Ook Fenn Oerlemans moest eerder afhaken vanwege een feestje, maar op de onderdelen waaraan hij meedoet verbeterde hij al zijn persoonlijk records! De vortex wierp hij zelfs vier meter verder dan de vorige keer. Zou het aan de clinic van Pelle Rietveld liggen? Anouk Rutjes verbeterde zich op twee onderdelen: 40 meter horden in 9,3 seconden en vortexwerpen naar 15 meter (3,5 meter verder).

B-pupillen

Ook B-pupil Jurre Verschure haalde vijf persoonlijke records. Bij de duurloop kwam hij zelfs 50 meter verder dan de vorige keer. Eva den Boer mag met recht een bikkel genoemd worden. Ze nam 4 PR’s mee naar huis, maar dat hadden er zomaar vijf kunnen zijn. Zeker haar tijden op de 40 meter horden (8,4 seconden) en op de 40 meter sprint (7,8 seconden) waren razendsnel. Ze had snode plannen om met Anouk Rutjes voor 1.000 meter te gaan op de duurloop, maar Eva kwam helaas ongelukkig ten val bij de start. Met twee geschaafde knieën, een geschaafde schouder en pijn liep ze toch de 4 minuten vol en ze kwam daarbij tot 900 meter. Petje af hoor.

Teamgeest: Anouk Rutjes troost Eva den Boer na haar val.

In het tussenklassement van de verenigingen is Atledo helaas gezakt van de tweede naar de vijfde plaats bij de Mini- en C-pupillen, maar wie weet stijgen we weer bij de volgende wedstrijd op 24 juni.

Met dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging en aan de ouders voor de hulp en aanmoedigingen.

De uitslagen staan hier.