Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-ers hittebestendig bij PH-trail Vught

Geplaatst op zaterdag 3 juni 2017 om 15:58 uur

Een aantal Atledokanjers had afgesproken om op Hemelvaartsdag de 25-kilometer-lange PH-trail in de bossen bij Vught te gaan lopen: Albert de Rooij, Matthieu Verlinde, Richard de Jong, Christian le Sage, Toine van Gils, Jacqueline Stouten en Yvette van Dulmen.

Er zou om 12 uur worden vertrokken bij de bieb, maar Matthieu had alsnog honger en ging snel even naar de Jumbo om wat broodjes te halen. En jawel, daar stond een lange rij bij de kassa’s. Ondanks dit op onthoudt, kon de groep toch nog op tijd op weg naar Vught. Het was prachtig weer, zij het snikheet. Onze lopers kwamen vol goede moed drie kwartier voor de start aan en de opkomst voor het evenement bleek redelijk te zijn. Niet echt druk, maar een leuke groep andere fanatiekelingen. Alles was een beetje rommelig, omdat tegelijkertijd ook de baanwedstrijden (de Harry Schulting Games van Prins Hendrik) begonnen. Heel veel jeugd voor de competitie en een redelijk veld voor de trails van 15 en 25 kilometer door de bossen, langs en door het water en over toch wel pittige heuvels rondom Vught.

Richard zou het lekker rustig aan doen en de rest keek wel waar het schip zou stranden. Albert, Toine en Christian hadden nog de 32 kilometer van de Salomon Koning van Spanje Trail door de Zuid-Limburgse heuvels in de benen, dus deze 25 kilometer moest een eitje zijn. Dat bleek later toch anders. Toen de omroeper eindelijk kwam om het startsein te geven was zijn tempo van praten al net zo fanatiek als het tempo van de deelnemers zelf. Iedereen had het al warm voor men begon te lopen en de sfeer was rustig. Zeg maar zeer ontspannen. Traag, zeer traag en onzeker deed de omroeper zijn woordje tot eindelijk het verlossende startsein kwam door middel van twee houten planken die hij tegen elkaar aan sloeg.

Daar gingen onze lopers: vol goede moed en nog niet moe. Snel ontstonden er twee groepjes. Albert, Christian en Matthieu een beetje van voren. Toine die de bekende domme inhaalrace weer deed en daarachter Richard met Yvette en Jacqueline die nog nooit een 25 kilometer trail had gelopen. Al snel kreeg Matthieu spijt van de broodjes, omdat hij lichte buikkrampen kreeg en wat vaart moest minderen. Toine en Albert liepen stevig door waarna Christian wijs was en zijn eigen race liep.

Smalle bospaden, wit los zand, over de weg, heuveltjes; een prachtige natuur als je tijd nam om je heen te kijken. Na 12 kilometer de eerste verdiende drankpost, de tweede na 19 kilometer. Het was nodig, want het werd steeds warmer. Net na de drankpost kwam Albert alleen te lopen, Toine had zich weer eens vergaloppeerd. De laatste kilometers waren echter zeer welkom. Lopend langs het water en blazende ganzen met jongen om vervolgens de oversteek door het water te maken. Lekker verfrissend en met mooie foto’s als resultaat. Albert had het over een poel tot ver boven je middel. Dat zou ongeveer 1,5 kilometer voor de finish zijn. De poel was er wel, alleen was het water zodanig verdampt, dat de knieën net nat werden, wel leuk in dat warme water.

Uiteindelijk heeft iedereen de finish gehaald en was iedereen ondanks het weer tevreden met de loop. Na de finish werd iedereen getrakteerd op water, alcoholbrij bier en heerlijk verse aspergesoep. Dat was nog eens bijkomen. Albert had zoals altijd lekker gelopen, Toine was blij dat het geen 26 kilometers waren, Matthieu baalde een beetje, maar na een alcoholvrij pilsje en een aspergesoep was dat weer over. Christian vond het zwaarder dan de Koning van Spanje, Richard en Yvette hadden niet genoeg aan de 25 kilometer (door een beetje uit de route telopen werd het bijna een kilometer) meer en de winegums die Jaqcueline mee had gepakt van een verzorgingspost waren door de warmte zo aan elkaar geplakt dat ze meteen de vuilnisbak in konden. Na te zijn bijgekomen, kon iedereen weer naar huis om ook deze trail af te vinken. Al met al een zeer geslaagde dag.