Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Minihelden van Atledo in actie in Drunen

Geplaatst op zaterdag 20 mei 2017 om 13:22 uur

Atledo's minihelden en hun trainers.

Zaterdag 13 mei deden maar liefst zeven mini-, vier C- en twee B-pupillen als Atledoteam mee aan de tweede regiowedstrijd voor de Athletics Champs. De begeleiding was deze keer in handen van trainers Iris Schoenmakers en Anne-Wil Snepvangers en Suzanne Rutjes was groepsbegeleider.

Minipupil Ramon Derks is net twee weken bij Atledo, maar hij wilde perse meedoen. Omdat hij wat last had van zijn knieën heeft hij niet aan alle onderdelen meegedaan. Toch deed hij het knap. Hij wierp de vortex 5 meter, hij sprong 1,30 meter ver en hij stootte de zware medizinball 1,50 meter. Drie mooie persoonlijke records om mee te beginnen. De trainers hopen dat hij er de volgende keer weer bij is.

B-pupil Jurre Verschure geniet duidelijk van elke wedstrijd waar hij aan meedoet. Voor het hoogspringen heeft hij eigenlijk wat meer tijd nodig om in de flow te komen. Met zo’n groot team is het aantal pogingen voor hem net te weinig, maar Jurre kwam toch knap tot 85 cm. Bij de vierminutenloop liep hij 775 meter, ook prima. Bilal van der Put deed ook voor het eerst mee. 80 cm. bij het hoogspringen was mooi voor de eerste keer en ook de 13,50 meter met de vortex mocht er zijn. Joerie van Helderen mocht gelukkig met Bilal meerijden. Nu kon hij laten zien dat hij echt raad weet met de vortex: 20 meter. Bij hoogspringen ging hij over 90 cm. en in een rustig gelopen vierminutenloop kwam hij tot 925 meter. Knap gedaan. Van de groep Atledo-ers kan Fenn Oerlemans het beste de medizinball stoten: 4 meter 60. Daarnaast sprong hij 2,55 meter ver en liep hij 825 meter in vier minuten. Een echte kanjer!

Mick Mekes was blij dat hij niet hoefde te voetballen en dat hij mee kon doen met de Athletics Champs. Met de medizinball kwam hij tot 3,10 meter, bij het verspringen tot 2,35 meter en met 850 meter liep hij 25 meter meer dan de vorige keer. Knap gedaan en de trainers vinden het jammer dat je de volgende keren niet mee kan doen. Mick staat na twee wedstrijden negende in het tussenklassement bij de minipupillen jongens. Milan Bavius weet goed raad met de medizinball (3,20 meter), springt 2,20 meter ver en verbetert zich op de de duurloop zelfs met 75 meter (nu 775 meter). Top!

Willemijn Schoormans  blijkt een werptalent. Ze weet de vortex wel vier meter verder te gooien dan de vorige keer: 11 meter. De medizinball ploft neer bij 2,70 meter en ze loopt 775 in vier minuten. Haar tweelingbroer Goof Schoormans is iets beter in de springonderdelen: 2,15 meter ver en 75 cm. hoog. Op de vierminutenloop komt hij zelfs tot 825 meter.

Eva den Boer sprong 1 meter hoog en 2,85 meter ver. De medizinball stoot ze naar 4,5 meter en net als de vorige keer sluit ze de vierminutenloop af met een afstand van 925 meter. Het levert haar in het tussenklassement over twee wedstrijden een mooie achtste plaats op.

Het was nog even spannend of Beau Janssens wel mee kon doen, na de vorige wedstrijd had hij zijn pols gebroken. Gelukkig was hij voldoende hersteld. Alleen moet hij de volgende keer wel zijn eigen sportschoenen aantrekken en niet die van zijn broer. De medizinball kwam neer na 4,10 meter en hij sprong 75 cm. hoog. Bij de duurloop kwam hij, ondanks de foute schoenen 50 meter verder dan de vorige keer, 875 meter. Hij is na twee wedstrijden vijfde bij de jongens minipupillen. C-pupil Anouk Rutjes stootte de medizinball naar 3,70 meter, sprong 2,80 meter en liep 925 meter. Knap gedaan. Anouk staat na twee wedstrijden eerste.

De allerjongste, Matthijs van Roessel, heeft het duidelijk naar zijn zin en geniet van alle onderdelen. Hij mag trots zijn op zijn prestaties: 2 meter bij het verspringen, 70 cm. hoog en 775 in vier minuten (75 meter verder dan de vorige keer). En het was natuurlijk helemaal geweldig dat mascotte Dotje met hem mee mocht om te logeren.

Teambespreking tactiek vierminutenloop.

Van deze wedstrijden wordt een verenigingsklassement gemaakt per categorie. Daarbij tellen de beste vijf prestaties van elk onderdeel mee. Atledo staat op de tweede plaats bij de mini- en C-pupillen.

Wie komt Eva en Jurre bij de B-pupillen helpen om te stijgen in het klassement? De volgende wedstrijden zijn op 3 juni bij Attila in Tilburg en op 24 juni bij Scorpio in Oosterhout. En welke mini- en C-kanjers zullen we daar zien? Geef je snel op bij Suzanne Rutjes.

Foto’s zijn gemaakt door Sandra Verschure, Marcel Oerlemans en Monica Snepvangers en staan op de Facebookpagina van Monica Snepvangers. De totale uitslag vind je op atletiek.nu.