Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-masters op dreef in Vlaardingen

Geplaatst op donderdag 11 mei 2017 om 22:27 uur

Onze masters in Vlaardingen. Boven v.l.n.r.: Sandra Habets, Gerard van Broekhoven, Frank Pols, René Peeters, Ard-Jan Moerdijk en Tom Dalenberg. Knielend v.l.n.r.: Alex van Krevelen, Frits van der Velden en Hens Koreman.

De eerste competitiedag voor de Atledo-masters zit er weer op. En ondanks het feit dat de weersomstandigheden verre van optimaal waren, de vrouwenploeg vele geblesseerden of verhinderingen kende en de mannenploeg voor het merendeel uit meerkampers en zelfs een Roparunner bestond, sneuvelden er weer vele clubrecords en persoonlijke records.

Sandra Habets kwam als eerste uit de startblokken op de 100 meter en verpulverde haar kersverse clubrecord van 15,02 sec. en bracht het op 14,68 sec. Gerard van Broekhoven kwam op dit nummer tot een zeer respectabele tijd van 14,32 sec., eveneens een nieuw clubrecord en de tijd die hij in zijn Aarhusboekje met potlood heeft opgeschreven! Kersverse 50-er René Peeters verbeterde met speels gemak het elf jaar oude 50plus-record van Gerard van Broekhoven en bracht het op 32,39 meter. Gerard verbeterde in diezelfde serie op zijn beurt het bijna tien jaar oude record van Piet van Ham bij de mannen 60+ en bracht dit op 32,35 meter. Op het onderdeel kogelstoten pakte René nog eens de punten voor Atledo en het twintig (!) jaar oude record van Piet van Ham, met een stoot van 11,16 meter. Frank Pols kwam op dit nummer tot 9,19 meter. Op de 400 meter een mooie strijd tussen Ard-Jan Moerdijk en Frits Van der Velden, die Ard-Jan op tijd won in 1.06,73 min. Frits pakte dank zij de leeftijdscorrectie echter de punten (hij behaalde drie punten meer) in een tijd van 1.10,01 min.

Karin van Ham zette ondanks dat ze nog niet volledig hersteld is zeer solide prestaties neer op discus met 24,82 meter, op kogel met 9,25 meter en op hoog met 1,30 meter. Sandra hikt bij het verspringen nog een beetje tegen de viermetergrens aan, maar 3,98 meter was goed voor 638 punten. Hens Koreman liet zien dat hij ondanks zijn progressie op de sprint en de werpnummers nog niets aan duurvermogen heeft ingeleverd en liep de 1.500 meter in 5.36,02 min. een SB (een season’s best ofwel een beste seizoenprestatie, voor de Nederlandstaligen onder ons). Frank tobt net als Sandra nog een beetje met zijn aanloop bij het verspringen en kwam tot 4,09 meter.

Frits moest zoals zo vaak het speerwerpen weer combineren met een loopnummer omdat het discuswerpen fors was uitgelopen. Tussen twee worpen door kwam hij toch tot een PR op de 200 meter met een tijd van 30,78 sec. Daarmee wist hij ook het onderlinge duel met Sandra in zijn voordeel te beslissen, die met 31,42 wel weer een SB neerzette. Op één sprintspike en een echte schoen wierp Frits van der Velden zijn laatste speer in deze leeftijdscategorie wel naar 33,52 meter, ook een SB. Linda Schoenmakers liep in haar eerste wedstrijd sinds drie jaar een ijzersterke 1.500 meter, nam vanaf het begin de kop en stond die ook niet meer af, met een fraaie eindtijd van 6.10,12 min. Alex van Krevelen liet zien dat hij het sprinten nog lang niet verleerd is ondanks de vele duurtrainingen voor de Roparun bij het team van de Halvezolen (what's in a name?). Hij kwam zonder enige specifieke training op de 100 meter tot 15,19 sec. en op de 200 meter tot 31,24 sec. En daarnaast had Alex natuurlijk, net als Hens, Ard-Jan en Frank, een beslissende rol op de 4 x 100 meter estafette met een mooie eindtijd van 57,65 sec. als gevolg.

Kortom (weer) een topdag voor Atledo! Met dank aan Tom Dalenberg voor het jureren.