Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

De Koning van Spanje geŽerd

Geplaatst op donderdag 11 mei 2017 om 09:25 uur

Christian Le Sage geniet van deze prachtige trailrun (foto: Johan van Wanrooij)

Afgelopen zaterdag was de Salomon Koning van Spanje Trail in het prachtige Limburg. Ondanks wat afzeggingen van geblesseerden, dubbele inschrijvingen van wedstrijden en ander voorkomende zaken waren we toch met een mooi gezelschap afgereisd naar Gulpen.

Mooi weer en een supermooie omgeving vormden het decor voor de start van een trailrun van 32 kilometer en voor een dappere vrouw een trailrun van 15 kilometer. In het startvak werd nog gebabbeld over de recente Caubergtrail. “Die is pas zwaar,” zo werd gezegd. Dan volgt het startschot en weg zijn we. Na wat asfalt en een koeienwei komen de lopers op de meest prachtige plekken van het heuvelachtige Limburg.

Johan van Wanrooij, die toch mee is gegaan om de Atledo-ers te aan te moedigen en te steunen, volgt ons waar mogelijk en weet nu ook hoe die klimmen aanvoelen op de fiets. Slingerend door bossen en weilanden, steile beklimmingen en afdalingen vraag ik me af of die Caubergtrail nou wel zo zwaar was. Goed de Koning van Spanje Taril is 32 km in plaats van de 18 kilometer die ik bij de Caubertrail liep, maar of dat het alleen is. Desondanks blijf ik genieten en ben ik trots dat ik dit mag en kan in zo’n omgeving.

Dan komen de laatste kilometers. Ik hoor de speaker achter de laatste beklimming, nog een keer doorbijten en we zijn er. En jawel hoor, we hebben de Salomon Koning van Spanje Trail 2017 allemaal hebben we hem uitgelopen. Klasse.

De uitslag van de Atledo-ers:

Jaqueline Stouten: 15 km. in 1 u 38 m

Albert de Rooij: 32 km. in 2 u 52 m

Christian Le Sage: 32 km. in 3 u 10 m

Toine van Gils: 32 km. in 3 u 19 m