Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledopupillen ook weer naar buiten

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 om 10:39 uur

Athletics Champs voor mini-, C- en B-pupillen bij Sprint in Breda

Op zaterdag 15 april trokken 9 mini, c en b pupillen van Atledo de sportschoenen aan om bij Sprint mee te doen aan de eerste regiowedstrijd. Niet met zoveel, want het was ook nog Paasweekend, maar het was een dapper clubje dat het Atledoblauw verdedigde. Er waren zelfs zes atleten bij die nog maar kort lid zijn van Atledo en die niet eerder aan een wedstrijd van de Athletics Champs hadden meegedaan. Sommigen stonden dan ook wat bibberig bij de start van de teamestafette, een opwarmertje voor de echte onderdelen.

De Athletics Champs wijken af van de pupillenwedstrijden oude stijl. De atletieksport is er afgestemd op de ontwikkeling van het kind met als doel de kwaliteit van de pupillenatletiek te verbeteren.

Hier onze atleten met mascotte Dotje voor hun voorbeelden: onze Dongense Nadine Broersen, Pieter Braun en Anouk Vetter.

Matthijs van Roessel keek eerst even de kat uit de boom, maar bij het hurkhoogspringen vond hij dat hij toch mee moest doen; hij had bij de training niet voor niets geoefend.  Hij haalde 45 centimeter, wat knap was voor onze ieniemienie.

Beau Janssens (ook nieuw, mini-pupil) beheerst het slingeren en werpen heel goed. Hij slingerde de bmx-band 12 eter ver en hij wierp de vortex (een soort schuimrubberen raket) 10 meter ver. In de totaaluitslag werd Beau zevende en dat vonden zijn trainers heel knap. Zij hopen dat Beau op tijd herstelt van zijn polsblessure en dat hij op 13 mei in Drunen gewoon weer van de partij kan zijn. Beterschap!

Het lukt Britt Mutsaers om bij hurkhoogspringen over 80 centimeter te gaan en bij de vierminutenloop kwam ze tot een afstand van 850 meter. Knap gedaan. Milan Bavius, ook net lid geworden, sprong 70 centimeter hurkhoog en hij wierp de vortex 11,50 meter. Goed bezig!

Onze Atledotweeling Goof en Willemijn Schoormans ontliep elkaar. De ene keer wiep de een net iets verder en de andere keer sprong de ander iets hoger; daar ben je tweeling voor. En het zijn echte bikkels, want ook al wordt er gevallen bij het hordenlopen, dan wordt er gewoon weer opgestaan en doorgelopen om vervolgens toch nog een keer over te lopen.

Mick Mekes had vorig jaar al eens meegedaan. Op alle zes onderdelen vestigde hij persoonlijke records. Hij kwam tot 825 meter bij de vierminutenloop en hij sprintte 40 meter in 8,4 seconden. Petje af hoor Mick.

Eva den Boer, de oudste van onze groep, liep in vier minuten maar liefst 925 meter. Met trainen had ze geleerd dat ze met een aanloop de vortex nog verder kon werpen en dat lukte ook: 15,5 meter maar liefst.

Anouk Rutjes, ondanks dat ze pas C-pupil is ook al ervaren, liep ook 925 meter in vier minuten en sprintte in 7,2 seconden 40 meter. Ze wierp de vortex tenslotte naar 11,5 meter. In de totale uitslag werd ze daarmee achtste, maar was ze de eerste C-pupil bij de meisjes.

In de poule van 4 groepen werden onze Atledo-ers met glans eerste. Mascotte Dotje ging met Goof en Willemijn naar huis. Met wie gaat hij de volgende keer mee?

Met dank aan de begeleiding door Benno Snepvangers en Lisa Woudenberg en de hulp van groepsbegeleider Suzanne Rutjes. Dank ook aan alle andere ouders voor de gezellige sfeer tijdens dit evenement en dank aan de organisatie van Sprint, die toch meer dan 300 atleten een schitterende atletiekochtend bezorgde.

De volledige uitslag lees je hier.

Klassieke pupillenwedstrijd in Zundert

Een groep A-pupillen reisde op dezelfde dag naar Zundert om mee te doen aan een pupillenwedstrijd in oude stijl. En dat deden Ties Mutsaers, Joris Baalmans en Jill Paulus niet onverdienstelijk.

Joris vestigde een pr bij het verspringen met een afstand van 2,57 meter. Hij sprintte naar 12,35 seconden op de 60-meter-sprint en hij stootte de kogel naar 4,47 meter. Opgeteld goed voor een 21e plaats op de druk bezette meerkamp. Op de 1.000 meter werd hij achttiende in een tijd van 4.52,55 minuten. Goed gedaan Joris.

Ties deed alleen de meerkamp en vestigde op alle onderdelen een nieuw pr: 10,24 seconden op de 60 meter sprint, 4,93 meter bij het kogelstoten en 3,27 meter bij het verspringen. Goed gedaan!

Jill behaalde zelfs vier persoonlijke records en werd vijfde op de meerkamp. Ze sprintte in 9,98 seconden naar 60 meter, stootte de kogel naar 5,50 meter en ze sprong 3,13 meter ver.

Verder veroverde ze het zilver veroveren op de 1.000 meter in de knappe tijd van 3.55,25 minuten.

Gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestaties.

De volledige uitslag lees je hier.