Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledomasters goed uit de startblokken

Geplaatst op woensdag 12 april 2017 om 08:17 uur

Openingswedstrijd Attila

Op zaterdag 1 april werd het baanseizoen traditioneel geopend bij Atilla in Tilburg. Verschillende masters van Atledo waren actief op de incourante looponderdelen 150 en 300 meter en op de technische nummers verspringen, hoogspringen  en speerwerpen.

Op de 150 meter noteerden zowel Jan-Willem van Heteren als Frits van der Velden en Sandra Habets een nieuw clubrecord in hun eigen leeftijdscategorie. Deze drie atleten streden ook bij het verspringen tegen elkaar om de eer met mooie prestaties boven de  4 meter, respectievelijk 4,23, 4,09 en 4,05 meter.

Langeafstandsloper Hens Koreman was erg tevreden over zijn progressie op de sprint; hij liep de 300 meter in 50,37 seconden. Frits van der Velden verbeterde zijn eigen clubrecord op deze afstand met bijna 2 seconden en bracht het op 48,63 seconden.

Aan het eind van de middag kwamen Jan-Willem en Frits nog uit op het speerwerpen. Met afstanden van 29,86 en 30,91 meter waren zij redelijk tevreden met deze seizoensopening.

Avondwedstrijd Veldhoven

Vrijdagavond 7 april reisden Hens Koreman en Frits van der Velden naar Veldhoven, waar zij openden met speerwerpen en solide prestaties neerzetten met afstanden van 19,72 en 32,76 meter. Voor Hens Koreman lag het accent deze avond op de 100 meter horden. Hij liep die in 22,26 seconden en hij was daarmee al sneller dan aan het eind van vorig seizoen. Sandra Habets en Frits van der Velden hadden hun zinnen vooral gezet op de 200 meter, het koningsnummer van Dafne Schippers. Mede door de lange wachttijd vanwege zeven series 1.000 meter(!) werden de tijden van Dafne nog niet helemaal gehaald, maar beide atleten waren met  respectievelijk 31,49 en 31,21 seconden tevreden. Aansluitend stond nog het verspringen op de agenda, maar met de verzuring van de 200 meter nog in de benen was dat geen doorslaand succes meer.

Atledo Werp3kamp als toetje

René Peeters concentreert zich bij het kogelstoten. © Kees Laurijsen

Het toetje van de seizoensopening was onze eigen Werp3kamp op zaterdag 8 april. Onder zeer mooie weersomstandigheden en met de bekende strakke organisatie van Atledo, kon op deze dag maar liefst zeven keer een werponderdeel worden beoefend. Zeker omdat het werpen in de winter voor velen op een laag pitje staat, een ideale gelegenheid om de techniek weer bij te schaven. En dat bleek bij sommigen ook wel nodig! Bij de mannen verschenen maar liefst zeven Atledomasters in de ring. De sfeer was uitstekend, de prestaties uiteenlopend en de verschillende technieken voor verbetering vatbaar. De beste resultaten op kogel waren (natuurlijk) van René Peeters, die de kogel naar 10,00 meter stootte. Frank Pols haalde 9,48 meter en Bernard Oerlemans 9,30 meter.

Bij het discuswerpen haalde Gerard van Broekhoven een nieuw PR met 30,25 meter, waarbij hij op de voet werd gevolgd door René Peeters met 30,17 meter. Bij het speerwerpen zetten Frits van der Velden met 32,35 meter en Jan-Willem van Heteren met 32,13 meter de beste Atledoprestaties neer. Bij de vrouwen behaalde Rian Peeters twee mooie prestaties met de discus (26,25 meter) en de speer (25,46 meter). Bij het kogelstoten ging de overwinning naar Karin van Ham met 9,60 meter, die door een blessure helaas nog niet kan lopen.

De grens over

Zondag 9 april deden Rian en René Peeters in Turnhout mee aan een baanwedstrijd van ATAC. Dat was succesvol, want het leverde hen vier clubrecords op. Rian bij het hoogspringen (1,30 meter) en met de discus (29,20 meter). René wierp de discus ook naar een clubercord (31,85), maar nog opvallender was zijn prestatie bij het kogelslingeren (of het hamerwerpen, zoals de Vlamingen en René liever zeggen). Met een afstand van 39,06 meter is hij nu de enige Atledomaster die een algeheel clubrecord bij de senioren in handen heeft.

Voor wie deze atleten een keer live in actie wil zien: Op Tweede Paasdag (17 april) komen veel Atledo-ers in actie op de testwedstrijd van Prins Hendrik in Vught om zo te werken naar een topvorm voor het EK Masters in Aarhus, Denemarken (van 27 juli tot en  met 6 augustus).