Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Cauberg Trail: terug naar de natuur

Geplaatst op maandag 10 april 2017 om 14:11 uur

Trailrunners lopen over onverharde paden en maken gebruik van natuurlijke hindernissen, zoals heuvels, beekjes, rotsen en dergelijke. Deze hardlooptak is ontstaan in berggebieden, maar wint tegenwoordig ook aan populariteit in de lage landen. Zelfs Natuurmonumenten werkt hier aan mee door trailrunroutes door hun gebieden via een speciale app aan te bieden. Een flinke club Atledo-ers liep zaterdag 1 april bij de Cauberg Trail dan ook door de heuvels rond Valkenburg.

Staand v.l.n.r.: Bart Kokx, Albert de Rooij, Matthieu Verlinde, Christian Le Sage en Richard de Jong. Zittend v.l.n.r.: Toon Cornelissen, Suzanne Rutjes, Thomas Bernard, Alex van Krevelen en Robin Wouters.

Belangrijke redenen voor deze terugkeer naar de natuur zijn de massaliteit van veel stratenlopen en de focus die er bij stratenlopen op de tijd is. PR's doen er dan ook niet toe bij trailrunning. Het plezier staat voorop. Geen parkoers is immers te vergelijken met een ander en in heuvel- of berggebieden hebben de weersomstandigheden nog meer invloed op het parkoers.

Bij de Cauberg Trail konden de deelnemers kiezen uit drie afstanden: 9, 18 of 30 kilometer. Onze Atledo-ers kozen voor 18 kilometer. De afvaardiging was afkomstig uit verschillende trimgroepen en uit de wedstrijdloopgroep. Na het donderende startschot met het startkanon moesten onze helden tijdens de 18 kilometer de van de Amstel Gold Race beroemde Cauberg maar liefst vier keer beklimmen. Onderweg passeerden de lopers de mooiste plekjes en zagen ze zelfs veel herten.

Albert de Rooij beklimt de Cauberg.

Albert de Rooij was kwam als eerste Atledo-er binnen, gevolgd door Toine van Gils, Matthieu Verlinde, Christian Le Sage, Robin Wouters, Thomas Bernard, Richard de Jong, Jacqueline Stouten, Alex van Krevelen, Suzanne Rutjes, Toon Cornelissen en Bart Kokx.

Het smaakte naar meer. Sommige lopers kijken nu al uit naar de Salomon Koning van Spanje Trail, dé trailklassieker van Nederland met start en finish in Gulpen. Daar willen enkele vermetelen 32 kilometer door de Limburgse heuvels gaan rennen.

Heb je na het lezen van dit verslag ook interesse gekregen in trailrunning, spreek dan een van deze deelnemers eens aan en ga een keer mee naar een trailrun. Afzien en plezier gegarandeerd.

De uitslag van de Cauberg Trail vind je hier en hier vind je tientallen foto's.