Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Colin Bressers wint Phanos Boscross!

Geplaatst op dinsdag 28 maart 2017 om 10:18 uur

In het weekeinde van 4 en 5 maart organiseerde Phanos in Amsterdam haar Phanos Boscross, dit jaar tevens strijdtoneel van het Runnersworld NK Cross.

Colin Bresser was na zijn overstap naar Atletiek op Maat heel actief gaan deelnemen aan wedstrijden, waaronder het crossen. Colin beleefde heel veel plezier Global-e Crosscircuit Midden-Brabant van Regio 13. Met een eerste, vijf tweede en drie derde plaatsen was hij goed voor een derde plaats in het eindklassement. Daarom vroeg trainster Monica Snepvangers aan Colin en zijn ouders of de Phanos Boscross in Amsterdam misschien iets voor hem was. “Het woord cross doet al heel veel, dus zijn antwoord was volmondig ja,” aldus moeder Lizette Bressers. En dus gingen ze vol goede moed en een tikkeltje nerveus we op weg naar Amsterdam. “Want we zouden Atledo mooi op kaart zetten daar!”

Colin was wel nerveus, omdat hij niet wist wie de tegenstanders waren. Het begon als een mooie zonnige dag, maar helaas begonnen al vrij snel de eerste druppels te vallen. Lizette gaf Colin met hulp van hemzelf een warming-up, “want na een paar trainingen bij Run for Fun ben ik nog niet echt een prof”, aldus Lizette.

Colin op weg naar de overwinning.

Er waren 36 deelnemers en ze probeerden in te schatten wie zijn rivalen zouden kunnen zijn. Dat viel niet mee. Gelukkig was er een breed startveld dus Colin stond al mooi vooraan. Hij was als eerste heel snel weg en hij bleef eerste. Van start tot finish leidde hij de race. Een tegenstander bleef goed achter hem lopen, maar die gaf het in de laatste bocht toch op. Colin verraste zelfs de voorfietser, die hij bijna inhaalde.

Met beker en medaille voor zijn eerste plaats.

Daarna mocht Colin naar de prijsuitreiking. Vol trots stond hij daar. Dat staat goed, dat Atledoblauw op de eerste plaats.

Het was een lange dag, maar zeker de moeite waard en het leverde Colin een mooie herinnering op waarmee hij een ervaring rijker was geworden. Nu kijken naar de toekomst hoe Colin met behulp van zijn trainers nog sneller en beter kan worden.

Klasse Colin! Atledo is trots op je.

Hier vind je de uitslag van de Phanos Boscross en het Runnersworld NK Cross.