Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledojeugd sluit indoorseizoen succesvol af

Geplaatst op dinsdag 21 maart 2017 om 09:07 uur

A.V. Spiridon hield haar indoorwedstrijd zondag 19 maart in Alphen in plaats van in Rijen. Het was de laatste wedstrijd van het Indoorcircuit Midden-Brabant (Regio 13). Atledo was met een kleine groep van twee C-pupillen, drie B-pupillen, één C-juniore en Jorrit Heijkant van Atletiek op Maat vertegenwoordigd. Klein, maar fijn, want dit groepje presteerde op hoog niveau.

Anouk Rutjes en Fenn Oerlemans winnen wedstrijd én regiocircuit

Fenn en Anouk met hun gouden medaille en de beker voor winst in het Indoorcircuit

De C-pupillen kwamen uitstekend voor de dag. Zowel Anouk Rutjes bij de meisjes als Fenn Oerlemans bij de jongens wonnen hun meerkamp over drie onderdelen. Fenn had extra geoefend voor het hoogspringen en kogelstoten en dat leverde hem 2 prs op. Hij kwam 90 centimeter hoog en zijn kogel vloog naar 5,61 meter, een verbetering van zijn pr met maar liefst 57 cm. Deze prestaties leverden hem op beide onderdelen de eerste plaats in de groep op en hij legde daarmee de basis voor zijn winst op de meerkamp. Door dit resultaat van het kogelstoten wist hij ook de eerste plaats in het eindklassement van het Indoorcircuit Midden-Brabant te pakken.

Ook Anouk had extra geoefend en dat leverde haar zelfs 3 pr’s en drie eerste plaatsen op. Na een mislukte eerste sprint (de zaal bleek erg glad), snelde ze op haar tweede 35 meter naar een tijd van 7,10 seconden. Bij het hoogspringen was ze met 95 cm de beste van alle D-pupillen, maar een evenaring van haar clubrecord zat er net niet in. Anouk mocht Alphen ook verlaten met de medaille voor de eerste plaats in de wedstrijd en een beker voor de winst van het eindklassement van het Indoorcircuit.

Zilver en pr’s bij de B-pupillen

Bij de B-pupillen moest Jurre Verschure het opnemen tegen zeven andere atleten. Met een pr op de 35 meter sprint (in 7,48 seconden) en 10 cm onder zijn beste prestatie bij het kogelstoten, viel hij nog niet op. Misschien kwam het omdat zijn vader filmpjes maakte voor zijn spreekbeurt die hij over atletiek gaat houden. Maar hij verbaasde iedereen door zijn pr bij het hoogspringen met 15 centimeter te verbeteren naar 95 centimeter. Daarmee werd hij op dat onderdeel tweede van zijn groep. Knap hoor (en succes met je spreekbeurt).

Eva den Boer had een wat mindere dag, maar wist toch een zevende plaats te bereiken. Met de evenaring van haar pr bij het hoogspringen (1 meter) werd ze op dat onderdeel wel derde van haar groep. Nieke Westerveen wist zich op alle onderdelen te verbeteren. Ze sprintte op de 35 meter naar 6,65 seconden en stootte haar kogel naar 4,37 meter. Bij het hoogspringen was ze de beste van haar groep met een hoogte van 1,10 meter. Door deze pr’s werd won ze zilveren medaille in de wedstrijd. Het leverde haar genoeg punten op om in het eindklassement van het Indoorcircuit de beker voor de derde plaats mee te nemen. Goed gedaan Nieke! Op naar het buitenseizoen.

Zilver voor Jorrit Heijkant en Anne ter Horst

Ook onze vaste deelnemer van Atletiek op Maat Jorrit Heijkant was naar Alphen gekomen, maar de omstandigheden zaten niet mee. Door omstandigheden in de zaal oordeelde de wedstrijdleiding dat het voor de sprint en het hoogspringen te gevaarlijk was. Jorrit viel bij zijn eerste sprint meteen al en hij had zelfs al het idee om de tweede poging op blote voeten te gaan lopen. De sprint werd toen echter geannuleerd en even later werd na een aantal valpartijen ook het hoogspringen geannuleerd. Daarom kwam Jorrit niet verder dan een tweede plaats bij het kogelstoten. Met die natte, grote kogel van 4 kilo was het toch niet helemaal wat hij ervan verwacht had.

C-juniore Anne ter Horst verbeterde met een afstand van 9,06 meter haar pr bij het kogelstoten. Hiermee werd ze tweede.

Atledo is trots op jullie allemaal en in het bijzonder op Anouk en Fenne voor hun winst in het Indoorcircuit Midden-Brabant.

De uitslag van onze Atledo-ers vind je hier.

Met dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging.