Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Rotterdam Ekiden - lopers meld je aan!

Geplaatst op donderdag 23 februari 2017 om 11:17 uur

Weet je het nog?  In Juli 2016 gingen we met 5 teams van Atledo met een bus naar de Ekiden in Rotterdam. Iedereen die op die mooie juli dag aanwezig was kijkt nu nog terug op een geweldig evenement. Een combinatie van plezier en sporten met een geweldige saamhorigheid. 


Wat is een Ekiden?

Een Ekiden is een Japanse estafetteloop. Eki betekent “plaats” en Den staat voor bezorgen. In Japan werden vroeger namelijk belangrijke documenten door diverse lopers van de ene naar de andere plaats gebracht. Bij de sportieve Ekiden wordt het document gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki. Zes personen vormen samen een team. De afstanden zijn in startvolgorde 5km – 10 km – 5 km – 10 km – 5 km en 7,195 km. In totaal dus precies een marathon. Deelnemen aan de Ekiden is niet alleen sport bedrijven, maar ook een paar uur gezellig in de buitenlucht met mede sporters en/of vrienden. Plezier staat voorop. Kijk ook eens op http://www.rotterdamekiden.nl/

Ook in 2017 weer een Ekiden Rotterdam

Deze wordt gehouden op zaterdag 1 juli. Atledo gaat natuurlijk weer meedoen en we hebben een geweldige ambitie. We willen de vereniging zijn met de meest deelnemende teams ( minimaal 10 maar willen vooral nog meer plezier want dat staat voorop. Deelname is dus voor zowel wedstrijdlopers als trimmers. Wedstrijdervaring is niet nodig.

Meld je nu aan

Jij doet toch ook mee? Meld je dan nu aan. Dit kan als (gemengd) team of als individu. Aanmelden kan bij Tessa Trommelen via mail: tc-loop@atledo.nl 

(Op dit moment zijn de exacte kosten nog niet bekend maar we denken dat dit rond de € 30,- ligt. Dit is inclusief de busreis en een t-shirt)