Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledojeugd goed voor de dag in Mastbos

Geplaatst op maandag 30 januari 2017 om 21:59 uur

Hoewel AV Sprint tot Regio 12 behoort, maakt de Mastboscross wel deel uit van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant van Regio 13. Vanwege de relatief hoge inschrijfkosten, was de Blauwe Bende dit keer niet zo ruim vertegenwoordigd als anders. Toch was er een enthousiaste groep pupillen die met trainers en ouders op pad ging naar het prachtige Mastbos in Breda.

Zilver voor Colin Bressers bij de specials

Colin Bessers mocht trots zijn op zijn tweede plaats.

“Loop ik de korte of de lange cross.” Uiteindelijk koos Colin toch voor de lange cross, omdat die meetelt voor het klassement van het crosscircuit. Daarmee had Colin een goede keuze gemaakt. Hij werd knap tweede over 1.550 meter.

Groot deelnemersveld bij de kleinste pupillen

Bij de pupillen liep de vaste kern van crossers. Een paar moesten er afzeggen vanwege ziekte, terwijl een enkeling toch meeliep, ondanks het gebrek aan fitheid. De mini- en C-pupillen liepen samen met de specials die voor de korte cross hadden gekozen 995 meter in een veld van wel 60 deelnemers. Al vijf minuten voor het startschot was het dringen geblazen bij de start. Dat maakte het wel lastig om warm en geconcentreerd te blijven. Gelukkig liet starter Cor Nagtzaam ze even warm springen. Voor de juryleden bleek het een lastige klus om de zes verschillende groepen goed uit elkaar te houden. Anouk Rutjes kreeg een kaartje dat ze derde was geworden, maar helaas was dat niet juist. Maar ook met de vijfde plaats van 17 loopsters in haar categorie mocht ze tevreden zijn. In het tussenklassement staat Anouk op een mooie derde plaats. Fenn Oerlemans was nog niet helemaal fit. Hij werd dertiende en dat bracht hem in het tussenklassement van het crosscircuit naar een met clubgenoot Mick Mekes gedeelde zevende plaats. Dat belooft nog wat voor de Van den Noort Atledo Cross.

B-pupillen knokken voor het podium in het crosscircuit

Na een ronde lopen Lucas Rutjes en Nieke Westerveen nog dicht bij elkaar.

Bij de B-pupillen verschenen Nieke Westerveen, Eva den Boer, Lucas Rutjes en Jurre Verschure aan de start. Voor de start werd door de een grapjes gemaakt terwijl anderen zich concentreren. Tijdens de cross werd gestreden om iedere plek. Nieke werd vijfde, gevolgd door Eva. In het tussen klassement bezetten zij met nog een cross te gaan de eerste en tweede plaats. Lucas eiste ook al een vijfde plek op, maar daarmee was hij wel de tweede loper van de regio. Daarom gaat hij nog steeds stevig aan de leiding in het crosscircuit. Jurre genoot weer van de wedstrijd en met zijn zeventiende plaats snoepte mooi nog twee puntjes af van zijn score in het tussenklassement.

Vertraging en judobenen

Omdat onderweg een ongeluk was gebeurd, kwam A-pupille Jill Paulus met de nodige vertraging bij de wedstrijd aan. Joris Baalmans had zich ziek afgemeld. Wel stond Renée Kramer weer aan de start, ook al had ze op zaterdag aan een judotoernooi meegedaan. Omdat tijdens de wedstrijd van de meisjes A-pupillen ook de specials de lange cross lopen, is het bij de start weer dringen met 57 deelnemers. Jill weerde zich kranig en finishte tegelijk met drie andere meisjes in 6 minuut 40. In het regioklassement staat ze op de zesde plaats. Renée voelde het judotoernooi nog in haar benen en liep naar de 41e plaats. Uiteindelijk gingen alle deelnemers met een mooie herinneringsmedaille naar huis.

Zondag 19 februari Van den Noort Atledo Cross

In het verenigingsklassement voor pupillen en junioren staat Atledo nu weer op een derde plaats. Als we die plek willen behouden, moeten we wel massaal deelnemen aan onze eigen Van den Noort Atledo Cross op zondag 19 februari, de afsluitende cross van dit seizoen. Schrijf je dus snel in via inschrijven.nl en vergeet niet dat je als team van vier personen ook aan de Woeste Estafette mee kunt doen.

De volledige uitslag staat hier.

De tussenstand in het individuele klassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant staat hier en de tussenstand in het verenigingsklassement hier.

Met dank aan Monica Snepvangers.

NB. In een eerdere versie stond per abuis dat AV Sprint geen lid is van Regio 13. Sinds een aantal jaren is AV Sprint echter ook lid van Regio 13.