Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

The road to Aarhus loopt via de Salamander

Geplaatst op donderdag 26 januari 2017 om 11:07 uur

Vorige week deed Monica Snepvangers al verslag van de prestaties van onze jeugd bij de Atledo Indoor. Frits van der Velden praat u bij over de masters die hun weg naar Aarhus (waar komende zomer het EK voor masters plaatsvindt) in 2017 begonnen in de Dongense Salamander. Wellicht met in het achterhoofd herinneringen aan de huldiging die Nadine Broersen daar drie jaar geleden ten deel was gevallen, nadat ze wereldkampioen indoor op de meerkamp was geworden.

Vrouwen

Bij de vrouwen verschenen maar liefst acht deelnemers aan de start, waaronder twee zekere EK-gangers, Riet Jonkers-Slegers en Karin van Ham. Karin won het kogelstoten met 9,44 meter, ruim voor de nummers twee en drie Claudia La Fors en Riet met respectievelijk 7,78 en 7,75 meter.  De 35 meter sprint werd een prooi voor Claudia, met 6,14 voor Karin in 6,20 seconden en Riet in 6,58 seconden een nieuw clubrecord in de categorie V70! Het hoogspringen moest dus de beslissing brengen voor de meerkamp. Mariska Franken van AV Sprint, Claudia en Riet sprongen alle drie 1,15 meter. Karin van Ham klopte ook nog eens alle mannen masters met hoogspringen en sprong naar de eenzame hoogte van 1,40 meter. Een mooie basis voor de zevenlamp straks in Aarhus. In de totaaluitslag moest Karin echter haar meerdere erkennen in Riet Jonkers, die met 2.512 punten ruim eerste werd. Derde werd Mariska Franken.

Mannen

Bij de mannen negen deelnemers, waaronder meervoudig Nederlands kampioen Albert van der Mee van AV Sprint en acht Atledo-ers, die er een zeer spannende onderlinge wedstrijd van maakten, allemaal in het teken van de voorbereiding op de tienkamp in Aarhus, of als eerste meetmoment na een periode van blessureleed. Bij het kogelstoten won Albert met 11,54 meter (6-kilokogel), voor René Peeters met 10,37 meter (7-kilokogel) en Bernard Oerlemans met 9,42 meter (6 kilo). Gerard van Broekhoven deed een geslaagde gooi (of beter: stoot) naar de clubrecords van Jan-Willem van Heteren; hij stootte de kogel van vijf kilo naar een nieuw clubrecord M60 van 8,81 meter. Beide mannen weten inmiddels dat die clubrecords er op korte termijn weer aangaan door de nieuwe generatie aanstormende 60ers.

Zes banen testosteron en een gemiddeld gewicht van 91,7 kilo.

De 35 meter sprint was het spektakelstuk van de dag. Zes banen testosteron en een gemiddeld gewicht van 91,7 kilo deden de vloer sidderen en de matten tegen het restaurant van de Salamander hadden het zwaar te verduren. De snelste Atledomaster was Frank Pols in 5,89 seconden, de langzaamste Alex van Krevelen in 6,12 dus zes mannen binnen 0,23 seconden; de tijdwaarneming had het zwaar! Albert van der Mee startte in een andere serie, maar was iedereen de baas met een tijd van 5,62 seconden. Gerard verbeterde ook hier weer het clubrecord met zijn tijd van 5,96 seconden.

Ook hier moest het hoogspringen de beslissing brengen. Albert en Bernard hadden natuurlijk een mooie voorsprong bij het kogelstoten opgebouwd, maar bij Bernard werkten zijn leeftijd en zijn liezen tegen. Albert van der Mee sprong helaas ongeldig en kon zo geen punten pakken. De overwinning bij het hoogspringen ging naar Frits van der Velden met 1,30 meter. Alex van Krevelen sprong  bij zijn rentree naar dezelfde hoogte, maar is ruim 10 jaar jonger en kreeg er dus minder punten voor. Gerard van Broekhoven pakte met 1,20 meter niet alleen zijn derde clubrecord van de dag, maar hij behaalde daarmee ook de eindoverwinning met 1.570 punten, voor Bernard Oerlemans en Jan-Willem van Heteren. Bovendien had Gerard op zaterdag in Dordrecht al de clubrecords op de 50 en 60 meter M60 verbroken. Frits sprong in Dordrecht met 7,98 meter ook een clubrecord bij het hinkstapspringen.

Kortom Aarhus is nog ver, maar de mannen en vrouwen liggen op koers en weten elkaar goed te motiveren en te stimuleren, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn!

de volledige uitslag lees je hier.