Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Ruim 40 Atledo-ers lopen zich warm in koud Rijen

Geplaatst op donderdag 26 januari 2017 om 00:17 uur

Zondag 22 januari waren de leemput en de bossen rondom de Spiridonaccommodatie in Rijen weer het winterse decor voor de Spriridon Global-e Cross. Ook dit jaar was er weer en flinke groep van meer dan veertig (!) Atledo-ers present. Geweldig om zo veel blauw bij elkaar te zien en Atledo was dan ook goed vertegenwoordigd in alle categorieën, wat weer belangrijk is voor het verenigingsklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant.

Tot zover niet anders dan normaal eigenlijk. Wel anders dit jaar was het parcours. Normaal wordt er gecrosst in de vette leemblubber en op glibberige bospaden, maar door de aanhoudende vorst was het parcours dit jaar hard bevroren en zakte je er eens niet tot je enkels in weg, maar moest je wel goed opletten waar je je voeten neerzette op de oneffen ribbels van de harde modder. Het bevroren parcours was voor de sommigen een welkome verassing, anderen verlangden terug naar de zachte ondergrond.

Quinty Minkels onderweg in opperste concentratie. © Mark Elias

Aangemoedigd door onze trouwe vaste supporter Toon Kimenai en (gelegenheidssupporters) Trix Hoppenbrouwer en Richard de Jong liepen de Blauwe bende verschillende afstanden. Bij de specials behaalde Colin Bressers een mooie derde plaats en ook waren er goede prestaties in alle andere categorieën met podiumplaatsen bij de meisjes B-pupillen voor Nieke Westerveen (eerste) en Eva den Boer (tweede) en Lucas Rutjes die eerste werd bij de jongens B-pupillen.

De vrouwen liepen vervolgens een afstand van 7.750 meter waarbij zich een mooie strijd ontwikkelde tussen Marloes de Jong en Yvette van Dulmen die in de laatste ronde werd beslist en gewonnen door Marloes die derde werd in haar categorie en Yvette die verdiend vierde werd. Of werd de beslissing geforceerd door losgeraakte veters en de strategische keuze om ze wel of niet opnieuw te strikken?

De bikkels mannen senioren liepen maar liefst 10.200 meter over het hobbelige parcours. Atledo werd hier vertegenwoordigt door Ralph Jacobs en Cristian le Sage die kort na elkaar de eindstreep haalden. Klasse mannen.

Toine van Gils snelt voort over een winters parkoers. © Mark Elias

De masters liepen met 7.925 meter één ronde minder. Ook hier was Atledo goed vertegenwoordigd in alle categorieën. Anton Bogers eindigde net naast het podium op de vierde plaats bij de sterke groep M35. Bij de trimmers liepen Tessa Trommelen en Robin Wouters respectievelijk 5.900 meter en 5.650 meter waarbij Tessa tweede werd. Voor de volledige uitslag zie: www.uitslagen.nl. Meer foto's van Mark Elias vind je hier.

In het verenigingsklassement staat Atledo bij de pupillen/junioren op de vierde plaats met zeker nog uitzicht op de tweede plaats of zelfs de eerste. Bij de senioren/masters staan we nog steeds eerste. Houden zo. Wat steeds weer positief opvalt is dat er is door iedereen goed en met veel plezier wordt gelopen en daar gaat het om dus ook houden zo.

Er zijn nog twee crossen in het crosscircuit van Regio 13 waarbij nog de nodige punten kunnen worden verzameld voor de eindklassementen én het Atledo Clubkampioenschap cross. Zondag 29 januari is dat de Mastboscross in Breda en zondag 19 februari de afsluitende Van den Noort Atledo Cross in de Duiventoren te Dongen. De inschrijving is geopend! Dat doe je hier.

Met dank aan Hens Koreman voor de verslaglegging.