Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo bij Atledo Indoor & Wilkin Sports Cross

Geplaatst op zondag 22 januari 2017 om 16:35 uur

Het was zondag 15 januari lastig kiezen voor onze jeugd: meedoen aan de eigen Atledo Indoor of de positie verstevigingen in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant door deelname aan de Wilkin Sports Cross Goirle.

Crossen door de bossen

De pupillen en junioren die kozen voor de cross deden in ieder geval goede zaken: goud voor Anne de Jong op de 2,5 km bij de meisjes D-junioren en daarmee pakte ze alweer haar vijfde overwinningen in het Crosscircuit. Petje af voor onze Anne. Pepijn Wijnen liep bij de jongens D-junioren over dezelfde afstand naar een zevende plaats in de wedstrijd en hij steeg daardoor naar een gedeelde negende plaats tussenklassement. Bij de meisjes B-pupillen was er eremetaal voor Quinty Minkels. Zij liep de 1,3 kilometer in 6 minuut 32 seconden en veroverde daarmee zilver. Haar broer Reyno deed 5 minuut 22 over dezelfde afstand en hij mocht daarmee ook zilver mee naar huis nemen. Beiden staan op een mooie derde plaats in het tussenklassement. Jill Paulus koos ook voor de cross in plaats van de indoor en bekroonde deze keuze met een bronzen medaille bij de meisjes A-pupillen en daarmee steeg zij naar een vijfde plaats in het tussenklassement van het Crosscircuit.

Nog 3 crossen te gaan: Zondag de Spiridoncross in Rijen , 29 januari de Mastboscross in Breda en op 19 februari sluiten we af met onze eigen Atledocross.

Grootste Atledo Indoor

En dan was er een grote groep van 69 Atledoatleten actief in de Salamander in Dongen. Aan de Atledo Indoor deden in totaal maar liefst 306 deelnemers mee, een clubrecord. Een compliment aan de organisatie onder leiding van wedstrijdleider Kris Beerens die er weer voor zorgde dat ook deze Atledowedstrijd uitstekend verliep. In de afgelopen jaren heeft onze WOC een goede naam opgebouwd als organisator van wedstrijden die strak en vlot verlopen en waarin de atleten centraal staan.

Op de foto zien we v.l.n.r. Anouk Rutjes, Fenn Oerlemans en Nieke Westerveen met hun medailles.

We zijn supertrots dat Atledo zestien medailles wist te veroveren in dit grote deelnemersveld. Verder werden er heel veel persoonlijke records gehaald en zelfs een evenaring van het clubrecord hoogspringen bij de meisjes C-pupillen. Anouk Rutjes sprong als derde Atledomeisje bij de C-pupillen over de 1 meter! Eerder deed Marleen van Opstal dat in 2002 en Marjolein Bogers in 2012.

Bij de C-pupillen deden drie meisjes en drie jongens voor Atledo mee. Voor Roos van Loon was het haar eerst indoorwedstrijd. Met 65 centimeter bij het hoogspringen, 3,57 meter bij het kogelstoten en een heel snelle 35 meter sprint in 7,13 seconden werd zij vijfde. Britt Mutsaers werd vierde en won veel punten met een sprong over 80 centimeter. Naast de evenaring van het clubrecord won Anouk de sprint in een tijd van 7,26 seconden en stootte ze haar kogel naar 4,20 meter. Beau Janssens deed voor de tweede keer mee aan een indoorwedstrijd. Hij verbeterde zijn snelste sprint met een tijd van 7,39 seconden. Met de kogel weet hij ook wel raad, die kwam 4,38 meter ver en met een aparte techniek sprong hij 80 centimeter. Fenn Oerlemans verbetert zich sterk en zette een snelle sprinttijd neer van 7,15 seconden. Bij het hoogspringen sprong hij over 85 centimeter en met die prestaties wist hij het brons te veroveren op de meerkamp. Joeri van Helderen had een goede dag en wist zichzelf met kogelstoten te verbeteren door de kogel naar 5,66 meter te stoten. Met daarbij een sprong over 95 centimeter was dat samen goed voor zilver.

Bij de B-pupillen gingen drie van onze jongens de strijd aan met een veld van nog eens veertien andere deelnemers. Jurre Verschure vind het meedoen aan wedstrijden steeds leuker. Op de 35 meter was hij maar 0,01 sec langzamer dan Shane IJzendoorn. Een hoogsprong van 75 centimeter leverde Jurre de zestiende plaats op. Shane kwam met zijn kogel tot 4,14 meter en eiste daardoor de negende plaats op. Finn van Dongen won de bronzen medaille. Met een tijd van 6,63 seconden sprintte hij het snelst en ook hij sprong 1 meter hoog. Bij de meisjes B-pupillen deed Myrthe Luijten voor het eerst mee aan een indoorwedstrijd. Door 65 centimeter hoog te springen en in 8,42 seconden 35 meter te sprinten haalde ze een elfde plaats. Eva verbeterde zich met kogelstoten tot 3,59 meter en sprong 1 meter hoog. Goed voor een achtste plaats. Nieke Westerveen had extra geoefend op het kogelstoten en dat leverde haar een nieuw PR op van 4,38 meter. Ook het hoogspringen ging super, 1 meter 10. En met een snelle sprint van 6,76 seconden pakte ze de bronzen medaille op de meerkamp.

Drie meisje A-pupillen kwamen in een veld van 24 deelnemer aan de bak, bij de jongens eerstejaars nam eentje het op tegen zestien anderen en bij de jongens tweedejaars gingen drie Atledo-ers voor verbetering van hun persoonlijke prestaties in een sterk veld van twintig deelnemers. Voor Julian Balk was het zijn eerste ervaring met een indoorwedstrijd. Met een mooie sprint in 7,02 seconden, een afstand van 3 meter 73 bij het kogelstoten en een sprong over 75 centimeter leverde hij een prima prestatie. Joris Baalmans verbeterde zijn indoor kogelstoten met 4 cm naar 4.26 en wist opnieuw over 85 cm te springen. Quinten Bressers ging met drie persoonlijke records naar huis: hij was de snelste van zijn groep in 6,70 seconden, hij stootte de kogel 5 meter 23 ver en sprong over 95 centimeter. Knap gedaan. Fleur van Dongen pakte persoonlijke records op de sprint en bij het hoogspringen en bij het kogelstoten bleef ze maar 4 centimeter onder haar PR. Renée Kramer pakte ook 3 persoonlijke indoorrecords. En ook Tessa van Helderen had drie persoonlijke records. Met 6,92 seconden was zij de snelste van het groepje. En door de kogel naar 4 meter 65  te stoten en over 1 meter 5 hoog te springen, werd zij uiteindelijk tiende in het sterk bezette veld.

Met zoveel persoonlijke verbeteringen kijken we terug op een zeer geslaagde wedstrijd.

Met dank aan Monica Snepvangers.