Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Over de Regte Heide bij Wilkin Sports Cross Goirle

Geplaatst op zondag 22 januari 2017 om 11:36 uur

De negende wedstrijd in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant werd zondag 15 januari gelopen op de Regte Heide in Goirle. Ondanks dat de paden nog wit waren van de gevallen sneeuw lag het parcours er goed bij. Slechts op één stuk van het parkoers moest gekluund worden over loopmatten.

Er verschenen elf Atledo-ers aan de start. Een relatief klein aantal dit omdat tegelijkertijd onze eigen indoorwedstrijd in de Salamander werd gehouden en daarbij was een deel van de lopers aanwezig als jurylid en een enkele zelfs als deelnemer.

De vrouwen liepen twee ronden (5.600 meter). Rowan van Dongen liep bij de senioren naar een keurige vijfde plaats. Voorzichtig komt ze terug na een periode van blessures. In de categorie V45 liep Jacqueline Stouten naar een zevende plaats.

Bij de mannen liep Johan Flipsen naar een mooie derde plaats over 8.500 meter in de categorie M55, terwijl zijn zoon Martijn bij de senioren als gevolg van kramp net naast het podium viel met een vierde plaats. Christian le Sage werd zevende bij de senioren.

Net als de senioren liepen de M45 vier ronden, in totaal maar liefst 11.200 meter. Dat maakte het een zware cross. Albert de Rooij, Toine van Gils, Martie Reuvers en Hans Lodewijks liepen allen een goede wedstrijd, maar deden niet mee voor de prijzen. Robin Wouters liep bij de recreanten ook een goede cross.

Zondag 22 januari doet een waarschijnlijk veel grotere groep mee aan de Spiridoncross van a.v. Spiridon in Rijen. Zondag 19 januari is de voorlaatste cross van het circuit, de Mastboscross van a.v. Sprint in Breda.

De volledige uitslag staat hier.

Met dank aan Robin Wouters.