Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo naar Serious Request

Geplaatst op vrijdag 30 december 2016 om 16:00 uur

Dinsdagavond 20 december stond bij Atledo in het teken van 3FM Serious Request. Junior Geert van Krevelen opperde een aantal weken geleden het idee om met zoveel mogelijk lopers en zoveel mogelijk geld naar het Glazen Huis in Breda te lopen. Nou, dat is wel gelukt!

Maar liefst 50 lopers uit allerlei Atledogroepen namen deel aan deze actie; van wedstrijdlopers tot recreatieve lopers en zelfs twee D-junioren, Pepijn en Ryan. Om 19.30 uur klonk het startschot en liepen de lopers in drie groepen richting de Grote Markt in Breda, maar liefst 14 kilometer. Voor sommigen een eitje, anderen hebben zichzelf verbaasd en verder gelopen dan ooit tevoren. Met hesjes aan en hoofdlampen op werden de donkere bossen getrotseerd.

Om niet met lege handen aan te komen in Breda, waren de lopers al een aantal weken hard op zoek naar donateurs en sponsors. Dit begon met een streefbedrag van een paar honderd euro, maar dat bleek de laatste uren voor de start toch wat onderschat. Iets na 21.00 uur liep de grote groep in blauwe Atledojasjes en -shirts de Veemarktstraat door met een cheque van maar liefst € 1.375,80!

Na die tijd werd er nog steeds gedoneerd en inmiddels staat de teller voor deze actie al boven de 1.500 euro, iets waar alle lopers van de “Blauwe Bende” trots op mogen zijn! Samen hebben we de longen uit ons lijf gerend en hebben we de kinderen niet laten stikken!

Dank aan alle lopers, meefietsers, chauffeurs die ons kwamen ophalen en natuurlijk de donateurs en sponsoren!