Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo in actie in Werkendam en Waalwijk

Geplaatst op vrijdag 30 december 2016 om 11:23 uur

Frits van der Velden in opperste concentratie voor de start van de Sportivity TrailRun. (© Run2Day Gorinchem)

Op zaterdag 17 december deden vijf Atledo-ers mee aan de Sportivity TrailRun in Werkendam. Zowel Albert de Rooij, Toine van Gils, Johan van Wanrooij als Frits van der Velden hadden het voornemen om bij de mannen de 15 kilometer “rustig” te trotseren en Jacqueline Stouten had dat voornemen bij de vrouwen. Desondanks werd Jacqueline “gewoon” derde bij de vrouwen.

ACW’66 organiseerde zondag 18 december alweer de voor de 50e keer de Lidocross. Dat was in onze Regio 13 alweer de laatste cross van 2016. Ook nu was er weer sprake van zachte winterweer, waardoor het parcours goed te doen was. Deze editie van de Lidocross was gekoppeld aan de Brabantse kampioenschappen. Bij de vrouwen senioren liep Rowan van Dongen in een sterke categorie naar een verdienstelijke zevende plaats. In dezelfde race liepen ook de vrouwen 35+, waarin Marloes de Jong finishte voor Yvette van Dulmen, die op haar beurt Karin van Ham weer voorbleef. Bij de vrouwen 45+ werd Judith van Winkel knap derde op de cross van ruim 7 kilometer. Een dag na haar derde plaats bij de trailrun finishte Jacqueline Stouten in deze categorie toch nog als zesde.

Bij de mannen senioren waren Martijn Flipsen en Ralph Jacobs natuurlijk van de partij en beten daarbij goed van zich af. In het individuele tussenklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant staat Martijn tweede en Ralph vijfde. Bij de mannen 35+ deed Anton Bogers weer goede zaken. Daarbij bleef hij ook clubgenoot Billy de Bruijn voor, die echter met de week ervaring opdoet. Het is een kwestie van tijd is tot hij zich kan meten met Anton. Dit belooft op voorhand al een interessante strijd op de weg te gaan worden. Matthieu Verlinde is nog niet helemaal terug op zijn oude niveau, maar met 44 minuut 37 seconden over 9,5 kilometer gaat het wel weer de goede kant op.

Bij de mannen 45+ staat de volgorde bijna vooraf al vast. Albert de Rooij werd negentien en was daarmee de snelste Atledo’er, gevolgd door Toine van Gils, Hans Lodewijks, Martie Reuven en Johan van Wanrooij. Voor Johan was het duidelijk dat twee wedstrijden in één weekeinde teveel van het goede was. In de categorie 55+ zijn de twee Johannen (Flipsen en Jacobs) met Hens Koreman wekelijks in een sportief gevecht verwikkeld, waarbij de verschillen aan het eind miniem zijn. De strijd voor het clubkampioenschap is in deze categorie nog volledig open. Frits van der Velden had Werkendam nog in de benen en liep zijn eigen tempo. Bij de mannen 65+ liep Ad de Jong naar een keurige derde plaats. In het individuele tussenklassement staat Ad op een gedeelde eerste plaatst in het Crosscircuit.

De jeugd liep natuurlijk ook mee. Jaïr van Winkel won bij de B-junioren. Hij werd daarmee ook Babants Kampioen. Klasse Jaïr. Gastlid Brik van Dusseldorp won bij de jongens C-junioren, Anne de Jong werd derde bij de meisjes D-junioren, Lucas Rutjes werd derde bij de jongens B-pupillen, zus Anouk Rutjes werde derde bij de meisjes C-pupillen en Colin Bressers van Atletiek op Maat werd tweede in de cross bij de VB-atleten.

In het verenigingsklassement hebben de senioren en masters van Atledo hun voorsprong weer vergroot. Met 5.243 punten hebben ze een groot gat geslagen naar de eerste achtervolger, de Tilburg Road Runners, die vooralsnog op 4.048 punten blijven steken. De eerstvolgende cross in het circuit is op 15 januari in Goirle, waarbij het circuit na Rijen en Breda afsluit met de Van den Noort Atledocross op 19 februari in de Duiventoren.