Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledojeugd crost door Nederland en BelgiŽ

Geplaatst op vrijdag 9 december 2016 om 12:36 uur

Ondanks het drukke sinterklaasweekeinde hadden veertien pupillen en een atleet van de Atletiek op Maatgroep de weg naar het winterse zuiden weten te vinden. Waarschijnlijk heeft iedereen eerst flink de autoruiten staan krabben om in het bleke winterzonnetje van het prachtige uitzicht van de berijpte weilanden en bomen te genieten op weg naar Baarle-Nassau en de enclaves van Baarle-Hertog. De auto werd geparkeerd in een weiland en even verderop in het bos waren het wedstrijdsecretariaat en de warme chocomel. Traditiegetrouw deelden de pieten pepernoten uit.

Van onze mini blauwe bende kwamen Beau Janssens, Mick Mekes en Fenn Oerlemans in actie bij de mini- en C-pupillen. Fenn koos toch met spikes te lopen en werd bij het aantrekken ervan geholpen door zijn ouders en Ann-Wil Snepvangers. Beau was supersnel weg, maar hij moest die snelle start een beetje bekopen. Toch werd hij nog knap zesde en hoefde hij maar twee leeftijdsgenoten voor te laten gaan. Fenn genoot van het crossen en werd negende. Mick vind crossen ook nog steeds geweldig; hij werd twaalfde.

Bij de meisjes B-pupillen streden Eva den Boer en Nieke Westerveen tot het laatst om de zege. Nieke wist Eva in de sprint nog net af te troeven. Ook Quinty liep weer heel goed; zij sprintte naar de vierde plaats. Jurre Verschure weet zich steeds beter te weren bij de jongens B-pupillen. Shane van IJzendoorn koos voor een plek achterin, zodat hij lang van de cross kon genieten.

Bij de A-pupillen deden drie jongens en drie meisjes van Atledo mee. Mats Alferink verscheen in zijn nieuwe Atledo-outfit en Ties Mutsaers met mooie nieuwe schoenen. Ze gingen ervoor. Reyno Minkels deed met een vijfde plaats goede zaken voor het regioklassement. Mats en Ties ontliepen elkaar niet veel. Jill Paulus kwam bij de meisjes zes seconden te kort voor een plek op het podium. Mirre Wijnen en Renée Kramer werden zestiende en 21e. In dezelfde race liepen ook de atleten van Atletiek op Maat mee. Colin Bressers verdedigde de Atledokleuren met verve. Hij werd tweede en mocht het zilver in ontvangst nemen.

Anne de Jong is blij met haar medaille en de appeltjes van oranje.

De kleinste atleten bleven nog even om de junioren aan te moedigen. Het heeft Anne de Jong vast geholpen op weg naar haar derde plaats bij de meisjes D-junioren. Zus Roos werd kort daarachter zesde en Danica Willemen liep mooi naar een twaalfde plaats. Bij de jongens D-junioren hield Pepijn Wijnen in zijn eentje de Atledo-eer hoog, net als Guus de Jong bij de jongens C-junioren. Jaïr van Winkel bleef lang bij de jongens B-junioren lang bij zijn concurrent en mocht na een harde eindsprint tevreden zijn met het zilver.

Zondag 18 december is de volgende wedstrijd van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant, de Lidocross in Waalwijk. Een mooie gelegenheid om voor het de kerstvakantie en de jaarwisseling nog een keer lekker te lopen.

De volledige uitslag kun je hier lezen. In de tussenstand van het individuele klassement van het crosscircuit kun j hier lezen dat Nieke aan de leiding gaat bij de meisjes B-pupillen en dat Quinty daar derde staat en broer Reyno bij de jongens A-pupillen tweede, dat Anne de Jong het klassement aanvoert bij de meisjes D-junioren en dat Jaïr van Winkel hetzelfde doet bij de jongens B-junioren. In het verenigingsklassement staat de toekomst van Atledo vierde.

Met dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging.