Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

10e Stratenloop Waspik krijgt een Atledotintje

Geplaatst op woensdag 7 december 2016 om 23:24 uur

Afgelopen zondag werd in Waspik voor de tiende keer de Stratenloop georganiseerd. De organisatie ligt voor een groot deel in handen van Jos Wagemakers, een beroemde Waspikker. Maar Jos is ook actief Atledolid. Of het hier door kwam of door het prachtige weer of door het gratis worstenbroodje na afloop is de vraag, maar er namen meer dan 50 Atledo-ers deel aan deze tiende editie. Niet alleen Atledo, maar ook de organisatie was daar blij mee. Daarmee leverde Atledo ruim 10% van de bijna 500 deelnemers.

De deelnemers die net begonnen zijn met hardlopen konden kiezen voor een loop over 2,5 kilometer. De overige deelnemers konden twee rondes (5 kilometer) of vier rondes (10 kilometer) lopen. De meeste Atledo-ers liepen de 10. Iedereen met zijn of haar eigen doel. Voor velen was dat doel om gewoon lekker te lopen zonder druk van een tijd of ereplaats. Sommige anderen wilden een PR lopen en natuurlijk waren onze wedstrijdlopers vertegenwoordigd. En aangezien de organisatie bevestigde dat elke ronde exact 2,5 kilometer is, zijn die PR’s extra mooi.

Bij de wedstrijdlopers liep master Billy de Bruin naar een mooie derde plaats bij de M35 in een dik PR van 38 minuut 32. Bij de vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie was er brons voor Marloes de Jong. De vele kilometers die zij maakte in de voorbereiding op de Marathon Eindhoven werpen hun vruchten af.  Vader Ad bleef rustig na een losse veter na 2 kilometer koers en won bij de M65. Gerjan Diepstraten kwam bij de M55 binnen in 39 minuut 47, slechts zes tellen te kort voor een nieuw clubrecord in deze categorie.

Een groep van zes atleten leverde een knappe prestatie door het gezamenlijke doel te behalen: 10 kilometer onder de 50 minuten te lopen. Onder aanvoering van “haas” Marjo Leijten haalden Trix Hoppenbrouwers, Jacqueline Stouten, Kady Moerenhout, Marty Reuvers en Jan van Liempt dit ruimschoots. Allen liepen ruim onder de 48 minuten.

Na de finish was er bij de meesten een euforische stemming en werd onder genot van een worstenbroodje de prestaties nabesproken.

De organisatie van de Stratenloop bedankt de Blauwe Bende voor de komst naar Waspik hoopt dat jullie ook volgend jaar weer de weg naar Waspik-Boven weten te vinden.

Foto’s van de 10e Stratenloop zijn binnenkort te vinden op de website van Maresia.