Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Waspik of Baarle-Nassau?

Geplaatst op dinsdag 6 december 2016 om 22:06 uur

Dat is ieder jaar een dilemma voor de wedstrijdlopers van Atledo. Waspik is gezellig en snel, een mooie testwedstrijd tussendoor, maar de eerste plaats in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant is ook wat waard. Dus meer dan de helft van de wedstrijdlopers koos voor de Mardenko Enclavecross in Baarle-Nassau. Ook hier een snel parkoers en het mooie weer zorgde voor een grote opkomst van de concurrentie.

Karin van Ham en Yvette van Dulmen onderweg in een winters decor. © Kees Snepvangers

 

Bij de vrouwen gaat Judith van Winkel met de week beter lopen. Zij snelde op de 5,7 kilometer naar een derde plaats in haar categorie in 24 minuut 47. En Yvette van Dulmen en Karin van Ham bewijzen wekelijks dat een marathontraining wel degelijk zijn nut heeft (mits gedoseerd) voor de echte wedstrijden. Zij werden dit keer vijfde in 26 minuut 38 en zesde in 28 minuut 18. En ook Tessa Trommelen gaat iedere week soepeler lopen. Zij finishte in 38 minuut 11.

De mannen hadden in deze internationale cross last van zware concurrentie, onder andere van Colin Beekers en een paar sterke Belgen, die hier speciaal de grens voor waren over gestoken, alhoewel, de wedstrijd ging afwisselend over zowel Nederlands als Belgisch grondgebied. Bij de M55 op de “korte” cross van 7,6 kilometer derhalve geen podiumplaats, maar Johan Jacobs, Johan Flipsen en Hens Koreman jagen elkaar wekelijks op naar grote hoogten. Frits van der Velden kon in dit geweld duidelijk (nog) niet mee, maar hij focust op de tweede helft van het crossseizoen.  Op de langste afstand van 9,5 kilometer voor de echte mannen waren er bij de senioren ereplaatsen voor Martijn Flipsen en Ralph Jacobs en greep master Anton Bogers net naast het podium met een vierde plaats in de categorie M35. Toch was er in deze categorie eremetaal voor Atledo, dankzij Martin Kerkvliet die met zijn tweede tweede plaats van het weekeinde achter overall-winnaar Colin Beekers finishte. De categorie M45 was ook sterk bezet, maar met Albert van Rooij, Peter Kramer en Johan van Wanrooij deed Atledo ook hier goede zaken voor het verenigingsklassement van Regio 13. Daarin heeft Atledo nog steeds de leiding, met een ruime voorsprong op de Tilburg Road Runners en Sprint.

Zondag 18 december trekt de Blauwe Bende ten strijde bij de Lidocross in Waalwijk om deze voorsprong te verdedigen en misschien wel een gooi te doen naar podiumplaatsen bij de Brabantse Kampioenschappen cross die dan ook op het programma staan.

De volledige uitslag lees je hier.

Met dank aan Frits van der Velden voor de verslaglegging.