Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Kleine afvaardiging Atledojeugd weert zich dapper

Geplaatst op donderdag 1 december 2016 om 23:19 uur

Hij stond niet op de lijst, toch wisten Nieke Westerveen en Quinty Minkels (meisjes B-pupillen) en Reyno Minkels (jongens A-pupillen) de weg naar de grootste cross in onze regio te vinden: de Loket.nl Warandeloop. Ze deden goede zaken voor de stand in tussenklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant.

Na een koude ochtend gingen Nieke en Quinty van start voor hun Warandeloop over 1.200 meter. Het was een groot deelnemersveld, internationaal zelfs, met Belgische deelnemers. Het parkoers was redelijk vlak met her en der wat modder. Nieke werd heel knap zesde. Van de loopsters uit de regio moest ze alleen Noor Faas van Sprint voor laten gaan. Quinty haalde een mooie vijftiende plaats in het veld van 29 loopsters. Ze was daarmee zesde van onze regio en daarmee staat ze in het tussenklassement zelfs op de eerst plaats.

Toen was het de beurt aan Reyno. Ook hij moest 1.200 meter lopen en dat tegen maar liefst 44 concurrenten. Reyno werd knap 25e in de einduitslag. Daarmee was hij derde loper van de regio. Ook hij leidt voorlopig het individuele tussenklassement.

Ook Colin Bressers van Atletiek op Maat deed mee aan de Warandeloop. De VB-atleten liepen 600 meter. Colin werd in dit sterke veld vierde bij de jongens te worden, echt heel knap. Hij was zelfs de snelste loper onder zestien jaar. In het tussenklassement staat hij nu op een derde plaats.

In het verenigingsklassement staan onze pupillen en junioren nu op een vierde plaats. De uitslag van de Warandeloop kun je hier opzoeken.

Op naar de Mardenko Enclavecross op 4 december in Baarle-Nassau! Benieuwd wat voor surprises onze lopers dit Sinterklaasweekeinde voor ons in petto hebben.