Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Van den Noort B.V. hoofdsponsor Atledo Cross

Geplaatst op donderdag 24 november 2016 om 10:55 uur

Jaarlijks organiseert Atledo in februari in de Duiventoren haar cross die deel uitmaakt van het Regio 13 Crosscircuit Midden-Brabant. Aan deze cross nemen veel verenigingen en individuele lopers deel. Atledo organiseerde de eerste officiële Atledo Cross op 28 februari 1985.

Van den Noort afvalinzameling en recycling, is vanuit het Van den Noort Sport en Educatiefonds met ingang van 2017 de nieuwe hoofdsponsor van dit sportieve evenement en wordt ook de naamgever hiervan.

Van den Noort is één van de grotere zelfstandige bedrijven op het gebied van afvalinzameling en recycling. De organisatie richt zich op het zo efficiënt mogelijk inzamelen van afvalstromen, met als doel deze op een zo hoogwaardig mogelijke manier te recyclen en zo te streven naar maximaal hergebruik van afvalstoffen met een zo groot mogelijk milieuvoordeel. Met de recyclingbedrijven in Dongen en Waalwijk wordt gestreefd naar duurzaam afvalbeheer.

“We krijgen veel verzoeken van verenigingen en organisaties om te sponsoren” zegt Joyce van Noort. “Helaas kunnen we daar niet altijd gehoor aangeven. Atledo kwam met een heel mooi voorstel wat goed aansluit met wat wij met ons Sport en Educatiefonds willen uitdragen. Het Duiventorenterein rond de Woeste Zee, daar waar de Atledo Cross gehouden wordt, is eigendom van Van den Noort. Wij hebben dit opengesteld voor het publiek maar helaas brengt dit ook afval met zich mee. Rondom de cross zal de Atledojeugd het afval opruimen zodat het terrein er na de cross schoner uitziet dan voor de cross. De jeugd levert het afval aan bij ons en wij laten doormiddel van een rondleiding zien wat er met het afval gebeurt. Vooral de bewustwording bij de jeugd vinden wij heel belangrijk.” Daarom ook de keuze om onze bijdrage te leveren aan dit evenement.

“Verder biedt Atledo de medewerkers van Van den Noort de gelegenheid om mee te doen aan loopintroductieprogramma Run for Fun. Wij stimuleren bij onze medewerkers graag een gezonde leefwijze en dit zou hiervoor een mooie opstap kunnen zijn.”

“Wij zijn erg blij met Van den Noort als nieuwe hoofdsponsor voor de Atledo Cross,” zegt Ben Barendse van de PR-commissie van Atledo. “Bij het organiseren van de cross komt veel kijken. Met Van den Noort als hoofdsponsor kunnen we een aantal zaken nog professioneler aanpakken, waardoor we nog meer uitstraling hebben en er mooie sportieve prestaties weggezet kunnen worden. We hebben de ambitie om de beste en mooiste cross van de regio te worden. Maar vooral de samenwerking met Van den Noort vind ik uniek. We streven in ons sponsorbeleid een win-winsituatie na voor de sponsor én Atledo. Met deze samenwerking zijn we daar zeker in geslaagd.”

De 33e Atledo Cross en de eerste “Van den Noort” Atledo Cross is op 19 februari 2017 in de Duiventoren.