Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo senioren/masters lopen uit in crosscircuit

Geplaatst op woensdag 23 november 2016 om 22:57 uur

Afgelopen zondag werd op een winderig, maar goed begaanbaar, parkoers alweer de 51e Scorpiocross gehouden. Atledo was ondanks het stormachtige weer ook bij de senioren en masters wederom goed vertegenwoordigd. De mannen tot 55 jaar moesten het zeer kronkelige parcours vijf keer afleggen, in totaal 9.320 meter. De vrouwen en de mannen 55 plus moesten vier rondes lopen, ofwel 7.500 meter.

Bij de mannen senioren liep Martijn Flipsen naar een keurige podiumplaats, zijn tweede alweer tijdens het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant. Hij werd gevolgd door Ralph Jacobs en Cristian Le Sage. Christian boekt met de week meer progressie. De trainingen onder leiding van Hens Koreman werpen hun vruchten af. Bij de mannen 35+ was er een mooie zesde plaats voor opkomend talent Billy de Bruijn. Bij de mannen 45+ kwam Albert de Rooij als eerst van de blauwhemden over de finish, gevolgd door Toine van Gils, Johan van Wanrooij en Thomas Bernard. Thomas had als voorbereiding op de cross ‘s morgens nog een kilometertje of 13 warm gelopen. Naar eigen zeggen leidde dat desondanks niet tot een goed resultaat. Johan Jacobs en Johan Flipsen maakten er een mooie strijd van bij de mannen 55+, waarbij de eerste de strijd in zijn voordeel besliste, nadat de afgelopen weken Johan Flipsen steeds aan het langere eind had getrokken. Hens Koreman en Kees Vermijs vervolmaakten het Atledokwartet in deze categorie. Ad de Jong liep alweer naar een mooie podiumplaats. Hij eindigde als derde bij de mannen 65+.

Ad de Jong wordt op de hielen gezeten door Judith van Winkel. ©Kees Snepvangers

Bij de vrouwen liepen Rowan van Dongen, Judith van Winkel, Jacqueline Stouten en Trix Hoppenbrouwer liepen bij de vrouwen de lange cross. Rowan van Dongen werd knap derde bij de senioren. Yvette van Dulmen moest snel na de wedstrijd naar huis en miste daardoor de huldiging voor de eerste podiumplaats in haar loopcarrière. Zij werd derde bij de vrouwen 35+. Judith boekt na haar blessure elke week vooruitgang. Zij kon zondag lang mee en mocht tevreden zijn met haar vierde plaats bij de vrouwen 45+. Zij werd gevolgd door Jacqueline Stouten en Trix Hoppenbrouwer.

Op de korte cross liep Rob Kokx zijn eigen tempo. Benno Snepvangers maakte er een wedstrijd van, maar tijdens de eindsprint kwam hij hard ten val. Hij finishte nog wel. Hopelijk houdt hij niets over aan de val.

Verder liepen bij de trimmers Jeanine en Rudi Kuijpers en Suzanne Rutjes mee. Jeanine werd verdienstelijk tweede over 5.680 meter en Suzanne was de snelste trimster op de lange cross.

De volledige uitslag staat op uitslagen.nl. Onze senioren en masters hebben hun leidende positie in het verenigingsklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant verder uitgebouwd.

Tot de volgende cross, de Warandeloop.