Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledojeugd 4x goud, 2x zilver en 2x keer brons

Geplaatst op dinsdag 22 november 2016 om 16:25 uur

Code geel

De wind gierde over de baan bij Scorpio en de blaadjes wervelden rond. Ondanks dat weten twee Atletiek-op-Maat-atleten en twaalf pupillen de weg naar de Scorpiocross te vinden. Timo Overman was er keurig op tijd om met Marijn van Vuuren in te lopen, maar waar bleef Colin Bressers? Vlak voor de start komt hij aangerend. De auto was aan de andere kant geparkeerd en daar was geen hek open, dus moesten ze helemaal omlopen. Colin was kennelijk goed opgewarmd hierdoor, dus hij liep een fraaie race en aangemoedigd door Marijn wist hij naar de zilveren podiumplaats te rennen Hij klokte 2 minuut 50 op de 825 meter. Timo liep zijn eerste cross dit jaar. Vorig jaar was hij nog goed voor een medaille, maar toen werd er met leeftijdsklassen gewerkt. Nu liep Timo naar een mooie zevende plaats overall in een tijd van 3 minuut 48. Knap gedaan allebei. De vader van Colin heeft werk aan de winkel: hij mag een kast gaan maken voor al die medailles die Colin haalt. Doe maar een heeele grote!

Mini- en B-pupillen vliegen

Toen was het de beurt aan de mini- en C-pupillen. Beau Janssens, Mick Mekes, Fenn Oerlemans en Anouk Rutjes liepen ook 825 meter. Fenn had voor het eerst spikes aan en die gaven hem vleugels. Bij de C- jongens werd hij vierde in 3 minuut 56. Mick liep een mooie race en eindigde als zesde bij de mini’s in 4 minuut 2. Anouk liep een keurige race en wist weer een bronzen medaille aan haar verzameling toe te voegen. Beau was heel goed weg bij de start en tot zijn eigen verbazing mocht hij op de hoogste plek op het podium staan: goud! Wat was dat mooi!

Twee keer goud bij de B-pupillen

Lucas Rutjes is blij met zijn gouden medaille.

Bij de B-pupillen kwamen Lucas Rutjes, Jurre Verschure, Nieke Westerveen, die gelukkig weer hersteld is van de blessure, en Quinty Minkels aan de start. Ze hadden lekker samen ingelopen en het parkoers verkend. De concentratie voor de wedstrijd was optimaal. Nieke had duidelijk geen last meer van haar blessure, want ze sprintte gelijk al weg. Ze was klaar na 3 minuut 59 en dat leverde haar goud op bij de meisjes. Quinty heeft de smaak van het crossen te pakken en aangemoedigd door de vele ouders en trainers om het parkoers werd ze zesde in 4 minuut 29. Maar voor Nieke liep nog een Atledopupil: Lucas! Hij liep in een tijd van 3 minuut 49 naar goud! En dat was nummer vier! Jurre liep zijn tweede cross en genoot er weer van. Supergoed gedaan allemaal! De familie Rutjes moet binnenkort verhuizen, omdat al die medailles van Anouk en Lucas niet meer in huis passen.

Bij de A-pupillen traden Jill Paulus en Mirre Wijnen de meisjes namens Atledo in het strijdperk en Reyno Minkels en Joris Baalmans bij de jongens. Net als de B-pupillen liepen zij ook 1.045 meter. Twee grote groepen in deze categorie: maar liefst 28 meisjes en zelfs 38 jongens. Dat beloofde een zware strijd. Jill leverde weer een keurige race af en mocht trots zijn op haar zesde plaats in 3 minuut 53. Mirre werd negentiende in 4 minuut 29. Knap gedaan! Joris heeft de smaak van het crossen helemaal te pakken en het gaat hem iedere week beter af. Vorige week was hij nog 26e, nu werd hij al negentiende in 4 minuut 10. Reyno had een hele goede dag. Waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing en tot die van veel van de supporters wist hij een podiumplek voor zichzelf op te eisen! Zijn tijd van 3 minuut 41 was goed voor een bronzen medaille.

Zo leverde deze stormachtige cross de pupillen, hun trainers en supporters weer hele mooie ervaringen op. Het was ook leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen vervolgens de moeder van Lucas en Anouk en de vader van Quinty en Reyno bij de trimloop aanmoedigden.

Ook junioren lopen in de prijzen

Trainer Johan Flipsen had bij zijn Milatroopers (de regionale trainingsgroep met atleten van Atledo, Scorpio, DAK, ACW’66, Gloria Atletiek, a.v. Sprint en Typhoon) aangekondigd dat het nat en modderig zou zijn, maar deze keer zat hij er helemaal naast. Maar goed, iedereen verscheen nu wel met spikes aan de start. Allereerst mochten de C- en D-junioren starten. Pepijn Wijnen was de enige Atledojongen bij de D-junioren. In een veld van 28 lopers werd hij knap negende. Anne en Roos de Jong en Danica Willemen liepen bij de meisjes D-junioren twee ronden. Anne startte met Scorpioconcurrente Marit Griep (tevens trainingsmaatje bij de Milatroopers) in haar kielzog en na de eerst doorkomst liepen ze vlak achter elkaar. Maar richting finish sloeg Anne een flink gat en ze won met ruime voorsprong. Zus Roos had bij de voorgaande crossen al twee keer een trukendoos opengetrokken in de tweede ronde, maar dit keer gebeurt dat niet. Misschien omdat het parcours wat smal was, maar ze is zelf tevreden. Danica liep ontspannen haar cross en ondanks een vervelende teen had ze wel lekker gelopen.

Onze gastleden Brik van Dusseldorp en Mu Huseen (beiden Typhoon) maakten er daarna met Sijmen Doorakkers bij de C-junioren een feestje van. Een harde start en ook Sijmen, die voor het eerst een cross liep, denderde mee. Gelukkig voelde hij al snel dat dat niet lang goed zou gaan, dus koos voor hij zijn eigen tempo en dat vond hij heerlijk en debuteert met een zesde plaats. Deze technische meerkamper gaan we vaker aan de start zien; hij begrijpt, dat crossen ook voor de meerkamp een goede basis biedt. Mu en Brik maakten met twee concurrenten samen de wedstrijd voor het podium. Gaandeweg moest Brik een gat laten vallen met de twee anderen, maar hij won wel de sprint om de derde plaats. Mu maakte het ook af in de sprint en daarmee was het goud voor hem. Al met al een spannende strijd.

Anne-Wil Snepvangers en Jaïr Winkels verschenen bij de meisjes en jongens B-junioren aan de start. Jaïr werd in een harde en spannende race mooi tweede. Anne-Wil had een beetje pech dat ze haar enkel verzwikte. Ze loopt niet veel crossen, dus ze stapte niet uit. Er was toch ook positief nieuws, want ze had nu in ieder geval geen last van haar knieën.

De volledige uitslag staat weer op uitslagen.nl. Op de website van Regio 13 kun je zien dat onze pupillen en junioren ondanks hun goede prestaties van plaats zijn gewisseld met A.T.V. Scorpio in het verenigingsklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant. Atledo staat nu tweede. In de tussenstand van het individuele klassement hebben onze atleten goede zaken gedaan. Bij de C-pupillen staan Beau Janssens bij de jongens en Anouk Rutjes bij de meisjes tweede. Bij de B-pupillen gaan Lucas Rutjes bij de jongens en Quinty Minkels bij de meisjes aan de leiding en is Nieke Westerveen derde. Bij de jongens A-pupillen staat Reyno Minkels tweede. Bij de meisjes D-junioren bezetten zussen Anne en Roos de Jong de eerste plaats en bij de jongens B-junioren gaat Jaïr van Winkel aan de leiding.

Komend weekeinde is op zaterdag de Warandeloop in Tilburg voor de pupillen Een nationale topwedstrijd, dus met een heel sterk deelnemersveld. De pupillen, Atletiek op Maat en de C- en D-junioren lopen op zaterdag. De A- en B-junioren op zondag.

Op zondag 4 december organiseert Gloria Atletiek de Mardenko Enclavecross. Een grensoverschrijdende cross, want die wordt natuurlijk afwisselend in het Nederlandse Baarle-Nassau en in het Belgische Baarle-Hertog gelopen. De trainers hopen dan weer veel pupillen aan de startte zien.

Op zondag 11 december staat de indoorwedstrijd van DAK in Vlijmen op het programma: sprinten, kogelstoten en hoogspringen. Schrijf je snel in via atletiek.nu!

Met dank aan Monica Snepvangers en Johan Flipsen voor de verslaglegging.