Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Ook Maresiacross kleurt (Atledo)blauw

Geplaatst op vrijdag 18 november 2016 om 07:00 uur

Veel lopers van het blauwe Atledolegioen hadden afgelopen zondag de Roestelberg weer weten te vinden. Voor velen de cross der crossen. Onder normale droge weersomstandigheden al een zware cross, maar door de regen van de afgelopen week werd in de categorie zeer zware cross ingedeeld.

Eerder konden jullie het verslag van de cross van onze pupillen en Atletiek op Maat al lezen. Maar ook onze junioren, senioren en masters verschenen weer aan de start.

Bij de meisjes D-junioren was Anne de Jong de sterkste. Zij bleef concurrente Bieke Schipperen dit keer ruimschoots voor. Zus Roos de Jong startte wat slechter, maar naarmate de race vorderde, worstelde zij zich naar voren en finishte ze als eerstejaars D-juniore knap als vijfde in deze zware wedstrijd. Danica Willemen maakte het Atledoveld compleet in deze categorie. Zij finishte op een zeer verdienstelijke vijftiende plaats. Bij de jongens D-junioren hielden Pepijn Wijnen en Tim Kuijpers de Atledo-eer hoog. Susan Lodewijks liet bij de meisjes C-junioren zien dat zij voor haar eigen plezier loopt en zij kan dan ook tevreden finishen. Bij de jongens C-junioren deden naast sprinter Guus de Jong ook onze gastleden Muhameed “Mu” Huseen en Brik van Dusseldorp mee. Mu bleef zijn concurrenten net voor en ging weer met de winst aan de haal. Brik werd knap derde en Guus kan tevreden zijn met zijn dertiende plaats in dit sterke veld. Bij de jongens B-junioren moest Jaïr van Winkel het in zijn eentje op nemen tegen zowat de hele Nederlandse top. Hij bleef lang in het spoor van de besten en finishte knap als zevende.

Na de jeugd waren de vrouwen en mannen 55+ en 65+ aan de beurt. Bij de mannen 55+ was er een mooie strijd tussen Johan Flipsen en Hens Koreman. Dit keer was er een mooie vijfde plaats voor Johan. Hens kwam 19 seconden later binnen. Johan Jacobs had vorige week nog last van zijn rug, maar hij kwam zondag sterk terug met een elfde plaats. Kees Vermijs had zijn crossschoenen ook weer gevonden en hij kwam als vijftiende over de streep. Daarna kwam Kees Pijnenburg binnen, gevolgd door Frits van der Velden. Bij de mannen 65+ hebben wij natuurlijk onze Ad de Jong, die een mooie derde plaats behaalde op dit zware parkoers.

De Atledovrouwen waren goed vertegenwoordigd. Hun strijd ging over 6,8 kilometer. Voor Judith van Winkel was er een hele verdienstelijke derde plaats. Een mooie opsteker na het langdurige blessureleed van het afgelopen jaar. Marloes de Jong was ook weer van de partij en zij rende naar een zevende plaats bij de vrouwen 35+. Tenslotte gingen ook Jacqueline Stouten en Marianne van der Velden de strijd met de elementen aan, waarbij Marianne zich met een blessure naar de eindstreep worstelde.

Rowan van Dongen, Tessa Trommelen en Jelger Ansens gingen bij de trimmers van start. Rowan en Tessa liepen 4,5 kilometer. Rowan werd eerste en Tessa eindigede als elfde. Jelger liep nog een ronde door en eindigde op de veertiende plaats.

Om 12 uur was de start van alle mannen tot 55 jaar. Zowel de wedstrijdlopers als de trimmers gingen als een dolle van start. Bij de mannen senioren was Martijn Flipsen  goed  op dreef en hij eindigde in het sterke veld als achtste plaat. Benno Snepvangers deed het met een 23e plaats iets rustiger, zo vertelde hij. Christian Le Sage kon goed overweg met de modder en de bergen. Hij was ruim twee minuten sneller dan vorig jaar. De trainingen in de Wedstrijdloopgroep onder leiding van Hens Koreman werpen hun vruchten af. In deze groep was ook nog een Atledotrimmer gestart, Dennis van Noije. Hij hield veel blauwhemden achter zich met een tijd onder de 40 minuten.

Bij de mannen 35+ was Atledo met twee lopers vertegenwoordigd. Anton Bogers liep na zijn bronzen medaille van vorige week naar een nette achtste plaats. Matthieu Verlinde was zeer ambitieus gestart en kwam in een tijd van 44,36 minuten over de streep.

De grootste groep Atledo-ers maakte deel uit van de categorie 45+. Albert de Rooij kwam als eerste van de Blauwe Bende over de streep. Friedy de Jong liep zijn eerste cross van het seizoen en finishte twee minuten achter Albert. Daarachter was er een grootte strijd tussen Toine van Gils, Johan van Wanrooij en Hans Lodewijks. Ze kwamen in deze volgorde binnen gestoven. Tomas Bernard genoot precies 50 minuten van deze cross, kort daarop gevolgd door Henk Balk en Martie Reuvers.

Atledo was dus weer uitstekend vertegenwoordigd bij deze 28e Maresiacross. Onze Blauwe Bende deed goede zaken in zowel de individuele klassementen als in de verenigingsklassementen voor de jeugd en de senioren/masters. In beide categorieën gaat Atledo nog steeds ruim aan de leiding.

Komende zondag staat de Scorpiocross in Oosterhout op het programma. Laten we hopen dat we dan ook weer met vele blauwhemden vertegenwoordig zijn.

Anton Bogers, loper Westrijdloopgroep